Utazás megtervezése


Az utazás megfelelő megszervezése majdnem olyan fontos pontja a tervnek mint a megfelelő szállás lefoglalása, és mi ebben is segíteni szeretnénk minél több hasznos információval.
 
A kiutazásnak több formája közül is választhatsz:
 
repülővel - a leggyorsabb, legolcsóbb és legegyszerűbb módszer,

busszal - kb 1 napos út, szintén az olcsóbb kategóriába tartozik, de nagyon fárasztó, leginkább a sok csomaggal       érkezők választják, de mi inkább ajánljuk a csomagküldő szolgálatot, mert praktikusabb, kényelmesebb és sokkal egyszerűbb.
 
autóval - az utazás ideje a vezetési szokástól, időjárástól és a lóerőktől függ leginkább. Sokkal drágább megoldás, és több okból sem ajánlott, de főként azért mert nagy költségekkel jár.
 
Repülővel  
 
Jelenleg 4 légitársaság indít járatokat Budapest és London között, naponta többször is, ezek a RyanAir, Wizzair, Easy Jet és a British Airways. A légitársaságok jelentősen különböznek egymástól áraikban, valamint London különböző reptereire érkeznek.
 
Mi a Stansted illetve Luton repterekre érkező járatokat javasoljuk elsősorban,  mert a szállásainkra ezekről a repülőterekről a leggyorsabb és legkönnyebb eljutni.
 
Ha igazán olcsón szeretnél kiutazni, akkor valamelyik fapados légitársaságot célszerű választanod.
 
Bármelyik repülőtérről természetesen a legegyszerűbb mód taxival bejutni a városba, ezzel rengeteg fáradtságot és kényelmetlenséget spórolhatsz meg, főként a csomagok miatt. Ajánljuk partnerünket, aki alacsony áron, gyorsan és kényelmesen szállít akár londoni szállásodra, akár rögtön az irodánkba.
 
RyanAir - A Ryanair gépei a London belvárosától keletre fekvő Stansted repülőtérre érkeznek Budapestről, napjában   többször is.  Amennyiben mégis a tömegközlekedést választod, innen bejuthatsz Londonba vasúttal. A vonatok a   terminálig bemennek, hogy felvegyék  az utasokat. 15 percenként indulnak, és kb. 45 perc alatt érnek be a Tottenham Hale megállóba.
 
WizzAir - Két városból is indul járat Londonba, Budapestről és  Debrecenből. A gépek Lutonban szállnak le, kb. 50   km-re északra London belvárosától.Amennyiben a tömegközlekedést választod, úgy Lutonról bejuthatsz Londonba az Easy Bus-szal, vagy a Green Line 757-es járatával, de vonattal  is lehet. Vonattal azonban még körülményesebb bejutni  a városba, mint busszal, mert előtte még el kell jutni a csomagokkal együtt a vonat állomásra is.
 
EasyJet - Az EasyJet járatai Budapestről indulnak, és a Gatwick repülőtérre érkeznek, amely délre található London   belvárosától. A szállásainktól  való nagyobb távolság miatt azonban ezt nem ajánljuk.
 
Az egyetlen nem fapados és közvetlen járatot Budapestről most már csak a British Airways indítja.Ez az egyetlen   légitársaság, amelynek járatai a híres Heathrow reptérre érkeznek. Ez azonban már egy jóval drágább szolgáltatás, de a londoni metró befut az 5-ös terminálhoz, ami kizárólag a BA járatainak van dedikálva.
 
A légitársaságoknál mindig külön felhívják a figyelmet, és közzéteszik a weboldalukon a csomagokra vonatkozó előírásokat, amelyeket érdemes jó előre tanulmányozni és betartani a csomagoláskor, hogy a megfelelő méretű és súlyú bőrönddel indulj el a reptérre, mert ott már az indulás előtt elég korlátozottak a változtatási lehetőségek. Amennyiben az alapul előírt súlynál vagy méretnél nagyobb a csomagod, akkor azt külön fel kell adni, melyre természetesen van lehetőség, de extra díjat számolnak fel érte, ami bizonyos légitársaságok esetén igen magas összeg. Érdemes előbb érkezni a reptérre, nehogy ezek a bonyodalmak okozzanak késést és lemaradj a járatról.

A fapados légitársaságoknál nagyon fontos, hogy az utazást megelőzően online becsekkolj, és kinyomtasd magadnak a beszállókártyádat! Ha ezt nem teszed meg, természetesen a repülőtéren, a chek-in pultnál is van lehetőség rá, de ezért is extra díjat számítanak fel!
 
Távolsági Busz
 
Aki valaha már próbálta, hogy távolsági busszal vág neki Londonnak, az biztosan azt mondaná neked, hogy ne tedd! Nem ajánljuk, mert kb 1 napos út, akkor is, ha az időjárás vagy más tényezők miatt nincs késés. Ez igen fárasztó, és csak 4 óránként vannak beiktatva kisebb pihenők, valamint nem gazdaságosabb, mint egy fapados járattal utazni.
 
Amennyiben mégis kipróbálnád - mert pl. nagyon félsz a repüléstől -, Budapestről Londonba való buszos utazáshoz a legkézenfekvőbb megoldás a Volánbusz, amely  minden második napon indít járatokat. A buszjárat minden esetben a Victoria Couch állomáshoz érkezik. Bővebb felvilágosítást a Volánbusz oldalára kattintva találhatsz.
 
Autóval
 
Igazából nagyon sok előre tervezést igényel, hiszen eljutni autóval Londonba még csak egy dolog, de utána gondját is kell viselni az autónak  (biztosítás, parkolás … stb). Egyszóval nem igazán éri meg Londonba kocsival indulni hosszútávra, mert nagyon nagy költséggel jár és nem praktikus. A tömegközlekedésnél Londonban amúgy sincs olcsóbb és gyorsabb mód arra, hogy eljuss egyik helyről a másikra, különösen a szűk utcájú és forgalmas Londonban.