Programok

Winter Wonderland

Winter Wonderland

2014. 12. 15.
Gondolkodtál már azon, milyen lehet a valóságban itt, a XXI. században Alice csodországa? Nos, a válaszra nem kell sokáig várnod, ugyanis bemutatjuk Nektek a londoni Winter Wonderland névre keresztelt birodalmat!


Most következő cikkünkkel mindenkit a varázslatos téli Mekkába kalauzolunk, a londoni Winter Wonderland-be, ahol a látványos cirkuszi mutatványok mellett körhinták, óriáskerekek (no persze nem az ünnep kedvéért fényárba öltözött London Eye), valamint korcsolyapályák és karácsonyi vásárok is várják az odaérkezőket. A helyszín nem más, mint a Hyde Park, és a téli forgatagban egészen január első vasárnapjáig (jan. 04.) várják a látogatókat!
   Kezdésként jöjjön mindenekelőtt a Zippos Circus, kik karácsonyi showját idén a meleg és kényelmes színházi stílus hangulatát idéző Mega Domeban élvezhetitek, mely nem csupán a legújabb, de még a legnagyobb cirkuszi sátor is az egész Egyesült Királyságban! Felmerül a kérdés, mi vár Rátok a Zippos Circus csapata által a karácsonyi forgatagban a tökéletes kikapcsolódás mellett? Nos, a már szinte kötelezővé vált cirkuszi elemek és mutatványok mellett, melyek közül csupán pár példa a zsonglőrködés, a légi akrobatika, a bohócok, valamint a hatalmas acélgömbben rémisztő iramban száguldozó motorok, melyek gyakran a gravitációnak ellentmondva fejjel lefelé szelik a métereket... Nos ezek csak a legáltalánosabbak a repertoárból! Az idei újításuk pedig a Mechanika névre keresztelt show, melyet garantáltan érdemes megnézni! Amit a cirkuszról, és a belépésről érdemes tudni: az előadások mindegyike 45 percig tart, így garantáltan gyerekbarát hosszuk van, a műsorkezdet pedig minden nap ötször (11:00, 12:30, 14:00, 15:30, és 17:00), érkezés és helyfogalalás minden esetben kezdés előtt 20 perccel ajánlatos! A Vip-páholyok 4 fő befogadására alkalmasak, és a műsor mellett egy üveg pezsgő is a felejthetetlen szórakozást biztosítja!
   Azoknak, akiket inkább a jég varázsa vonz a cirkuszi mutatványosok helyett, ajánlatunk a The Magical Ice Kingdom, ahol hatalmas jégszobrok várják a látogatókat. A feeling hasonló, mint a budapesti jégmúzeumban (Váci utcában található), azonban a méretkülönbségek ég és föld! Egy séta a fagyott erdőben - egyszarvúak és jégtündérek keresése? Hatalmas fenevadként kinéző sárkányok? Trónolás a jégvárban? Nem, ez bizony nem a Jégvarázs című mese megelevenítése, csupán néhány látni és szelfiznivaló a “tárlatból”! Mivel a jégszobrok miatt alacsonyan kell tartani a hőmérsékletet, érdemes meleg ruhákba és csizmákba öltözni (a kesztyű és sapka se maradjon le a listáról!) -ezt egészíti ki a helyszínen kapott ruha is, a jegyfoglalást pedig azért kell időhöz kötni -és azt be is tartani, ugyanis az olvadás megelőzése érdekében csak korlátozott létszámban tartózkodhatnak a helységekben! A kiállításhoz tartozó Ice Bar nevéhez hűen jégpoharakba kínálja az italokat (alkoholos és alkoholmentes változatokat egyaránt), így aki a nagy nézelődés közepette megszomjazna, eszkimókhoz hasonlóan bármikor elfogyaszthat egy kis melegítőt! A maximális benttartózkodási idő 40 perc -ez bőven elegendő is, érkezni pedig a foglalás előtt 15-20 perccel érdemes, hogy elég idő legyen a “beöltözésre”, valamint a pancsós fotózásra, mely garantáltan örök emlék marad az albumban!
   A téli sportok, azon belül is a korcsolyázás szerelmese vagy? Jó hírünk, hogy a Winter Wonderland műjégpályáján nem csupán kedvedre száguldozhatsz, de az ünnepi hangolódást elősegíti a viktoriánus zenepavilon és a megvilágított több mint 100.000 fényfűzér is, mely a pálya körül helyezkedik el, a vásár illatairól már nem is beszélve! Nyitvatartás 10:00 órától 22:00 óráig, és csak rajtad áll, hogy fényes nappal vagy a csillagos ég alatt szeretnél a jégen siklani! Jégre lépés: 10:00, 11:00, 12:15, 13:30, 14:45, 16:00, 17:15 , 18:30 , 19:45, és 21:00. Ha nincs saját surranód a jégre, ne pánikolj, ugyanis a korcsolyabérlés ingyenes!
   Köztudott tény, hogy a London Eye mára már kötelező jelleggel tartozik a londoni látványosságok közé -habár a megnyitásakor sokan ellenezték, mondván majd biztos rontja a Temze parti panorámát. Azóta azonban túlszárnyalva a várt sikert igazi turistalátványosság lett belőle, amolyan “kötelező program, ha Londonba jársz”, ugyanis 360°-ban mutatja be a világot. Ezt a kilátást biztosítja a Wonderland óriáskereke is, mely nem csupán a csodabirodalomba enged bepillantást, hanem azon túl is! A Hyde Park talajától 60 méteres magasságba repíti mindazokat, akik tériszonytól nem félve fel mernek rá ülni, és 20 perc alatt “visz körbe” a város nevezetességein. Privát Pods foglalás esetén még osztozni sem kell senkivel a látványon, ugyanis a maximum 6 fős foglalással “egyedül” hatan élvezhetjük a panorámát, VIP foglalás esetén pedig a repülés élményét hosszabbítják meg a szervezők! Időpontfoglalás nem szükséges, azonban a kerekesszékkel érkezőknek előre jelezniük kell, -ugyanis a mókából a mozgássérültek sem maradnak ki, így mire odaérnek, a szervezők biztosítják a megfelelő eszközöket a “kerekezéshez”. Működési idő a korcsolyapályához hasonlóan 10:00-22:00.
   Winter Wonderlandnek azonban nem csak szórakozásra van óriási a választéka, hanem rengeteg lehetőséget kínál mindazoknak is, akik megéheznek útközben. Legyen szó akár egy sit-down vacsoráról, egy falatról útközben, ünnepi italokról a családdal vagy barátokkal - a Winter Wonderland mindenki számára tartogat valamit! A bárok, kávézók és éttermek minden ízlést kielégítenek, mi szem szájnak ingere. Íme néhány példa, amit a bárok és éttermek kínálnak: a már említett jégbár “Eszkimó csók”-ja és “Globális felmelegedés” koktélja mellett egyéb ínycsiklandó falatozni valók is várnak a megéhezőkre! Például a híres bajor faluban sörök és kolbászok várják a londoniakat egy kis hazai, bajor ízvilággal, míg a Fire Pit egyenesen a 70’-es évekbe repít vissza mindenkit a hangulatos tábortűzzel középen, aminél bárki kedvére sütögetheti a nyársra szúrt szalonnát, miközben forralt bort kortyol, és hajdani slágereket hallgat! Mikulás faházikóiban mindenkire meleg és barátságos légkör, valamint egy igazi kandalló vár, hangulatos vacsorához ez a legideálisabb hely, keresve sem találsz jobbat!
   Végezetül pedig a közelgő karácsony miatt pár szó a karácsonyi vásárról is: több, mint 200 fabódé várja portékájával a nézelődőket, ahonnan akár a kézzel készített terméket, akár annak az ötletét is haza lehet vinni, így személyesebbé téve a karácsonyi ajándékozást, vagy lakásunk díszítését. Mit kínálnak az árusok? Gyönyörű ékszereket, kiegészítőket, ruhákat, kézműves mesterségek portékáit, mint például a kerámia füstölőket és edényeket, emellett pedig még a hagyományos karácsonyi díszek is megtalálhatóak a standokon, melyek a régi korokat idézve még üvegből lettek kifújva! Ha pedig még többre vágysz, akkor luxus forró csokik és fűszeres forralt borok is várnak Rád, hogy a hideg londoni télbe egy kis meleget csempésszenek. Te kóstoltad már az asztaltgyümölcsös fehér-, vagy az epres vörös forraltbort?


Végezetül egy videó arról, mi is vár Rátok a Winter Wonderland-ben:


Főbb adatok a Winter Wonderlandről:            
Elérhetőség Hyde Park London W2 2ET
Honlap
Nyitvatartás 10:00-22:00
Árak Jegyek
Akadálymentesítettség Mozgáskorkátozottak számára akadálymentesített
Megközelítés Metró:
Green Park megálló a Victoria, a Jubilee vagy a Piccadilly vonalon
Busz:
North: C2, 6, 7, 10, 16, 19, 23, 36, 52, 73, 82, 98, 113, 274, 390, 414
South: 2, 36, 137, 148, 159, 436
West: 9, 10, 14, 19, 22, 52, 74, 94, 148, 414
East: 23, 30, 38


Riczik Petra