Programok

Prudential RideLondon FreeCycle Festival

Prudential RideLondon FreeCycle Festival

2014. 07. 27.
Augusztus 9-én, azaz jövőhét szombaton érkezik egy kétnapos rendezvény keretén belül London városába a Prudential RideLondon FreeCycle Festivallal majd 70000 biciklis, no meg számtalan fergeteges program!

   Ha már unalmas a városnéző túra lábbusszal, akkor most mindenki nyissa ki a szemeit, ugyanis egy olyan programsorozatot hozunk el minden kedves olvasónknak, ami másodszor kerül megrendezésre a Temze parti városban, Londonban. Nincs is jobb módja egy fergeteges hétvége elkezdésének, mint két kerékre pattanni, s oly sok emberrel együtt letekerni azt a 10 mérföldes pályát, amit a szervezők forgalommentesen biztosítanak, a rövidtávú versenyeket kisebb létszámú nevezőkkel, vagy az általuk felállított 5 csomópont egyikén szórakozni! Aki előre regisztrál az alábbi linken, azok ingyen vehetnek részt a versenyen, valamint még egy láthatósági mellényt is biztosítanak a szervezők a regisztrálóknak a balesetmentes közlekedésért! Emellett a résztvevők egy Guinness-rekordkísérletbe is belecsöppenhetnek, ugyanis az idei cél, hogy 600, vagy annál több ember “csengessen” egyszerre a  Westminster Palota óratornyával, a Big Bennel egyszerre, mikor az elüti a kerek 9 órát -próba 8-tól. (A jelenlegi rekordot majd 10 éve, még 2003-ban állították fel Németországban, 503 résztvevővel.) Az előzetes beharangozások szerint a kerékpárosok csengő “zenekarát”  Dominic Wheeler vezeti, aki a Royal Academy zene tanaszakán végzett.
   Ami biztos a két nap során, hogy lesz zene és a szórakozás, no meg számtalan bringás! A tíz mérföldes útvonal mentén felállítanak “zene zónákat”, ahol zenés kerékpárok, zenekarok kerékpárokon, zenélő gólyalábasak két keréken minden mennyiségben zenélnek, fő, hogy az akkordokat valamilyen módon a bringák tetejére csempésszék. Mindez garantáltan sok látnivalót biztosít kicsiknek és nagyoknak! Akik tekerés közben szeretnének megállni ezekben a zónákban egy kicsit, azoknak ingyenes biciklitárolók állnak rendelkezésre, így senkinek sem kell kimaradnia a szervezők által kínált élményekből. Emellett öt különböző helyszínen is várják e sport szerelmeseit, természetesen különleges bemutatókkal, és szórakoztató programokkal!
   Első megállónk a Green Park, ahol a színpadon nagyképernyős színes kivetítőkön mindenki nyomon követheti a verseny résztvevőit -mert valljuk be, ez egy verseny! Itt állítják fel a 200 méteres mountain bike tanfolyamot, ahol kezdők és haladók egyaránt tesztelhetik magukat, a Bling-A-Bike zónában pedig mindenféle tartozék kapható lesz mind testre, mind kerékpárra! Örök gyerekeknek és kicsiknek pedig szabadtéri játékok nyújtanak kikapcsolódást, beleértve az óriás Jengát, Connect Four-t, és csocsót.  A Greeen Park Cycle Food Court részén pedig egészséges élelmiszereket mutatnak be az érdeklődőknek.
   Következő megállója a felhőtlen jókedvnek a St Paul’s Churchyard (Szent Pál Székesegyház) és környéke, ahol lovaspóló mérkőzéseket játszanak mind a profik, mind a vállalkozó kedvű nézők, természetesen ló helyett két keréken! Azokat, akikben túlteng az energia,de mégsem a 10 mérföldes pályára vágynak, mini bicikliversenypályák várják, a 2-12 éves korosztály számára pedig Kiddi Moto kerül megrendezésre, vagyis a gyerekek motoron mutathatják be, milyen is az egyensúlyérzékük!
   Magára a rekordkísérletre a Guildhall Yard területén kerül sor, ahogy már említettük, szombaton 9 órától! Itt emellett még az Extrém Uni kerékpárosai, a világ egyetlen kaszkadőr egykerekű csapata is bemutatják, méltán vívták ki a világhírnevet, az Access Sport BMX pedig az ingyenes kipróbálást garantálja legjobb londoni BMX kerékpárokra!
   Utolsó előtti megállónknál, a Leadenhall Marketen az egészséges életmód, a fenntartható energia, a művészet, és a design világának szentelik a területet, és egy londoni Bringa Piaccá alakítják át. A Hall of Frame nevezetű kiállításon kiselejtezett, használhatatlanná vált kerékpárakból álló alkotásokat csodálhatnak meg a művészet kedvelői. Szintén itt Bike Build névvel öt brit művész egyesítik erőiket, hogy megépítsék a Prudential RideLondon FreeCycle Festival jelképét -természetesen a közönség szeme láttára!
   Végül pedig a Tower Hill környékén táncműhelyt tartanak kicsiknek, és pedálhajtással akkumulátort tölthetnek azok, akiknek lemerülőben van az aksijuk, vagy akár még a Penny Farthing elnevezésű bringát is bárki kipróbálhatja, aki nem fél a magasságtól!
   A két napos rendezvény során az első napon az amatőrök, míg a második napon az idelátogató majd 150 profi biciklis méri össze erejét. A rendezvényt Londonban egyébként tavaly rendezték meg először, és szintén rekord kísérlettel indítottak, melyben egy Kaliforniai csúcsot céloztak meg, akik anno, 2003-ban 916 biciklis sorbanállásával elérték a Guinness-rekordot.
   Az útvonal maga pedig olyan londoni nevezetességeket érint, mint: Tower of London, The Monument, Guildhall, St Mary-le-Bow, St Paul’s Churchyard, Nelson’s Column, Houses of Parliament, St James’s Park, Green Park. Egy szó mint száz, azokat a nevezetességeket, melyeket Londonban jártunkkor feltétlen meg kell nézni! A tavalyi nevezők közt akadtak szó szerint a kicsik, és nagyon korosztályából is bőven, hisz a legfiatalabb versenyző aznap töltötte be 4. életévét, a legidősebb pedig elmondása szerint bőven nem abban az évben vált nyugdíjassá. A szórakozást pedig innen sem hagyhatták ki, ugyanis egy csapat külön a móka kedvéért rózsaszín tütüt rántottak ruhájukra -férfi létükre, s úgy parádéztak végig a rövidnek nem mondható útvonalon.


Promofilmet is készítettek az idei versenyhez, amit meg is mutatunk nektek:


Főbb adatok a Prudential RideLondon FreeCycle Fesztiválról:
Elérhetőség Kiindulópont: Guidhall, Gresham St, London EC2V 7HH
Honlap
Időpont 2014. augusztus 9-10
Minden nap 9:00-16:00
Árak Előzetes nevezés esetén ingyenes

Akadálymentesítettség
Mozgáskorlátozottak is nevezhetnek az erre alkalmas biciklivel (ezt maguknak kell biztosítani)


Riczik Petra