Friss hírek

Serpentine Bar & Kitchen

Serpentine Bar & Kitchen

2014. 08. 27.






   Hosszú volt a Hyde Parkban eltöltött séta? Megéheztél? Esetleg leülnél a barátaiddal beszélgetni? Romantikázás a kedvessel? Vagy csak egy családi ebédre vágysz a gyerekekkel Londonban? Akkor irány a Serpentine Bar & Kitchen!

  A Serpentine Bar & Kitchen gyönyörű helyen található, a londoni Hyde Park közepén, a Serpentine tó sarkán -innen a neve is. A kilátás lenyűgöző, az ember be sem tud telni a látvánnyal, főleg ha a naplementében szeretne vacsorázni. A kinti asztaloknál ülve úgy érezheted magad, mintha konkrétan a tó közepén ülnél. Az étkezés közben még a park állatvilágát is megcsodálhatod, ugyanis alig pár karnyújtásnyira úszkálnak tőled a kacsák!

   Az ételekről nem is beszélve! A Bar reggel nyolctól nyitva tart, így ha Londonban dolgozol vagy vakációzol, akár már egy reggelire is beugorhatsz. A bár boltjában szendvicsek, frissen facsart gyümölcslevek, különböző sütemények (beleértve a péksüteményeket), kávé kapható, így akár egy Hyde parki piknik előtt is feltankolhatod az elemózsiás kosárkádat!

   A nyári időszakban szinte kötelező kipróbálnod a grillezett hot dogot vagy hamburgert a Serpentine Bar-ban! Frissítőnek pedig leguríthatsz egy-egy sört a haverokkal, egy hűsítő finom bort a pároddal vagy elmajszolhattok egy igazi nyári koktélt.

   Ha már Londonban vagy, akkor az igazi brit klasszikust se hagyd ki, a Fish and Chipset! Ezt a bár külön ajánlásával élvezheted, szintúgy, mint a szezonális frissen készített salátákat. És attól még, hogy a pizza nem éppen egy brit nemzeti étel, a Serpentine Bar & Kitchen csodás fával fűtött kemencében süti ezt a mennyei tésztaételt.

  A gyerkőcök néha válogatósak, nem esznek annyit, mint amennyit egy étteremben felszolgálnak vagy szimplán jobban érdekli őket valami más, mint az étkezés. Nos, az sem baj, ha egy ilyen gyermekkel érkezel! A bárnak külön gyermek menüi is vannak, így nincs feleslegesen kidobott pénz, és könyörgésre elpocsékolt idő.

  Ha a londoni Serpentine Bar & Kitchenben jársz, arra figyel -erre a fenntartók is külön felhívják a figyelmet, és mindenki elnézését kérik-, hogy nyáron nincs lehetőség asztalfoglalásra, így kellemetlen meglepetésként érhet egyeseket, ha az étterem tömve van.

  Ilyenkor cseppet se csüggedj! Természetesen a bár shopja szívesen lát, hátha amíg nézegetsz, leürül egy cseppet a forgalom. De visszanézhetsz később is, ugyanis a bár hétfőtől péntekig, reggel nyolctól este fél tízig tart nyitva.

Szóval, ha Londonban jársz, megéheztél vagy megszomjaztál, akkor irány a Hyde Park és a Serpentine Bar & Kitchen!

Kincsverő Krisztina