Paloták

Úri muri

Úri muri - Windsor Kastély

2014. 05. 23.
Mint tudjuk, a királyi család és a sztárok gyakran jótékonykodik, legutóbb például a Windsor Kastély falain belül került megrendezésre egy ilyen eseményre!   Kedden a Windsor Kastély a The Royal Marsden kórház tiszteletére szervezett jótékonysági estnek adott otthont a Ralph Lauren Centre for Breast Cancer Research kutatóintézet tiszteletére. A jeles alkalom házigazdája a londoni uralkodói család idősebbik sarja, Vilmos herceg volt - ami nem meglepő, hiszen a herceg az egészségügyi intézmény egyik legnagyobb támogatója -, aki ez alkalommal felesége, Katalin hercegné és uralkodói csemetéjük György herceg nélkül érkezett.
   Az esemény szervezése már több mint egy éve folyt, nem csoda hát, ha a több száz fős vendégsereg soraiban ismerős arcokra bukkanunk a rendezvényről készült fotókon. A Harry Potter filmek főszereplői közül a Hermione Granger-t alakító Emma Wattson-t érte az a megtiszteltetés, hogy részt vehetett a jótékonysági partin, és nem mellesleg az est nagy részében élvezhette Vilmos herceg rá irányuló figyelmét. A filmsztároknál maradva tiszteletét tette még a jótékonysági rendezvényen Margot Robbie, aki az Oscarra jelölt Wall Street farkasa című filmben Leonardo DiCaprio feleségét alakította, valamint Cate Blanchett, akire nem csak a Benjamin Button különös élete című filmben nyújtott kiváló alakításáért emlékszünk, hanem a hazai mozikban februárban bemutatott Műkincsvadászokból is ismerős lehet, ahol nem kisebb színészekkel játszott együtt, mint George Clooney és Matt Damon. Jelen volt még a nagyszabású partin Downton Abbey című sorozatból ismert angol színésznő, Lily James is. A topmodellek csapatát erősítette a londoni születésű szupermodell Kate Moss, és a mostanság nagy médiafigyelemnek örvendő Glamour-címlaplány, Cara Delevingne is. Nem hiányozhatott azonban Ralph Lauren sem, aki jelentős adománnyal támogatta a gyógyintézményt, amit ezen a partin kívül azzal háláltak meg neki, hogy az épület új szárnyát róla nevezték el, továbbá a Vogue teljes szerkesztősége is meghívást kapott.
   A következő rendezvénye a kórháznak egy tragédiához fog kapcsolódni. A hónap elején meghalt Elena Baltacha, akinek neve a sportrajongóknak, azon belül is a tenisz szerelmeseinek mondhat sokat. A teniszcsillag 30 évet élt, és pályája csúcsán még a londoni olimpián is indult négy évvel ezelőtt. Azonban töretlen sikereit, és folytonos előretörését a ranglistán beárnyékolta egy súlyos rákbetegség, egy krónikus májbetegség, amit még a felnőttléte első küszöbén, 19 éves korában diagnosztizáltak nála. Akkor sikeresen küzdötte át magát az akadályon, és egészen most márciusig tünetmentes volt. A sportág nagyjai a betegség hírére jótékonysági mérkőzéssorozatot jelentettek be, melynek a "Rally for Bally" címet adták. A befolyt pénzt a  Royal Marsden rákkutató alapítványának ajánlják fel, ahol idén márciusban újra felfedezték a rákot. Magára a mérkőzésre június 15-én kerül sor, és Elenea Baltachának, a tenisz egy vitathatatlan nagyjának emlékére szentelnek.  A résztvevők közül itt van pár nagyobb név, amit érdemes megemlítenünk: Andy Murray, Martina Navratilova, Tim Henman, Greg Rusedski és Heather Watson.Riczik Petra