Friss hírek

​Women and fashion are everywhere!

​Women and fashion are everywhere!

2014. 11. 14.


 



Megint itt a hétvége, és Te tanácstalanul állsz előtte, ötleted sincs, mihez kezdj London városában? Most következő cikkünkben erre a londoni hétvégére ajánlunk Neked remeknél remekebb programokat, melyek ideális időtöltést kínálnak egy barátnős délutánra, csajos napra!

Listánk elejét rögtön egy igaz ténnyel kezdjük -melyet a másik nem ritkán ért meg, miszerint a karácsonyi készülődést sosem lehet elég korán elkezdeni. Azonban jó hírünk, hogy London rendkívül sok lehetőséget nyújt a ráhangolódásra! Vegyük például az Oxford Street kivilágítását (igen, azt az Oxford Streetet, ahol többek közt Victoria Beckham is megnyitotta nemrég az üzletét). Egészen pontosan 1778 izzóból áll a fényfűzér, mely hangulatos kivilágításba borítja a Vásárlás Mekkájának bevezető utcáját. Kell ennél több indok, hogy egy shopping napot tarts a barátnőddel, vagy akár egy hangulatos esti romantikus sétához válaszd ezt az ideális a helyet? Na ugye, hogy nem!

Ha pedig már a romantika szóba került, Lányok, ne feledjétek, a londoni V&A Múzeum ezen a hétvégén is vár Rátok, ugyanis még márciusig megtekinthető az esküvőiruha kiállításuk, összegyűjtve az épp aktuális divatot egészen 1775-től napjainkig. Így ha esküvőre készülsz a Temze partján innen és túl, és ötleteket szeretnél életed legnagyobb napjára, vagy csak az ásó-kapa-nagyharang feelinget szeretnéd átélni, irány a londoni V&A Múzeum, garantáltan nem bánod meg! Ki tudja, a tökéletes ruha mellett talán még a tökéletes nagyŐ is szembesétál...

Szintén a divatnál, és a női ruháknál maradva, jelentjük, a mai becses napon nyitja meg kapuit a Women Fashion Power című tárlat a londoni Design Museumban. A tárlat maga első sorban azokra a befolyásos nőkre “szakosodott”, akik politikai pályájukon tettek szert komoly befolyásra.  Csak hogy pár nevet említsünk az igen tekintélyes nők közül, kik gardróbjába bepillantást nyerhet bárki, aki elmegy megnézni a kiállítást: Dame Vivienne Westwood dizájner, Kirsty Wark újságíró, és televíziós személyiség, Joan Burnstein alias Mrs. B, vagy az extravagáns Pearl Lam, valamint a kihagyhatatlan Diana Frances Spencer (leánykori nevén), azaz Diana hercegnő, aki idén 16 éve vesztette életét. A kiállításon a ruhadarabok vitrinekbe helyezve különleges megvilágításba várják a látogatókat, emellett pedig videófelvételek is a nagyérdemű elé tárják, amint az egyes darabokat a hírességek magukon viselték. 5 különböző országból az elmúlt 150 évből összesen 26 híres nőt “gyűjtöttek össze”. Modellek, hercegnők, királynők, cégvezetők, ruhatervezők… Mi a közös bennük? Természetesen London, és a Women Fashion Power című tárlat!

Kellemes londoni szórakozást kívánunk!

Riczik Petra