Friss hírek

Welcome to Alternative London!

Welcome to Alternative London!

2014. 07. 03.

 





 Most következő heti ajánlatunkban az Alternative London által kínált városnéző túráit ajánljuk minden kedves olvasónk számára. A túrák “idegen”vezetőiről annyit kell tudni, hogy elsősorban helyi fiatal művészek alkotják. Ők vagy a streetart területein mozognak, vagy valamilyen más művészeti körhöz csatlakoztak, s olyan programsorozatot állítottak össze, ami garantáltan nem szerepel egyetlen egy Londonról szóló útikönyvben sem, hisz sem az előadásmódjuk, sem a téma, sem a hely nem mindennapi. A fiatal csapat egy igen kreatívan összeállított remekművet hozott létre!

  Na de ez a cikk ne is elsősorban róluk, hanem az általuk kínált sorozatról szóljon! Többféle lehetőséget kínálnak a nagyérdemű számára, kezdve a csoportos, vagy egy személyes workshopoktól a bringás városnézésen át a pub látogatásokig. Számunkra az eheti kedvenc, a Walking Tours névre keresztelt séta, ahol a helyi srácok mutatják be London vibráló East Endjének azon részét, ahol ők is mindannyian felnőttek, így aki náluk vesz részt bármilyen eseményen, az garantáltan saját tapasztalatból szóló történetekkel gazdagodhat, első kézből. Emellett pedig még iskolás kirándulásokat is vállalnak, hogy a legfiatalabb generációnak is bemutassák, mit is jelent valójában a streetart kifejezés, hisz az nem mindig csúnya, és ocsmány firkálmány… Így biztos, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak a résztvevők, legyenek azok londoniak, vagy turisták, kicsik vagy nagyok! (A túrákat két nyelven, angolul, valamint franciául lehet kérni a srácoktól.)

  Aki járt már Belgrád Savamala területén, az pontosan ugyanazt élheti végig London East Endjében is, csupán néhány kilométer távolságból, hisz a falak itt is tele vannak szebbnél - szebb, elgondolkodtatóbbnál - elgondolkodtatóbb graffitikkel, amire az Alternative London túrái is épülnek. Legyen szó 3 centiméteres, vagy 3 méteres falfestésről, vagy a zebra fehér csíkjaira pingált apró színes mintákról, ők megmutatják!

  A költségeket illetően pedig nem kell félnünk, hogy az égig elszállt árak miatt esetleg lemaradnánk erről, ugyanis a manapság egyre népszerűbb pay-what-you-like módszert alkalmazzák ők is, vagyis nincs kötött ár, mindenki maga szabhatja meg, neki mennyit értek a látnivalók.  Így hát mindenkinek ajánljuk a túracipő beszerzését a nyárra,  és Irány London! Kellemes szórakozást kívánunk!

Riczik Petra