Friss hírek

Vegán desszertek - londoni workshopok

Vegán desszertek - londoni workshopok

2014. 10. 31.






Tudom, egyesek egyenesen ijesztőnek tarthatják mai londoni programajánlatunkat, hogy még a bűvös november 1-ét sem léptük át, de mi már bőven készülünk az év végi pirosbetűs ünnepre… Nekik annyit mondanánk, hogy soha nem lehet elég korán elkezdeni! Ugyan a fánk még nem áll díszítve, de az ajándékötleteken már törpölünk, nehogy a nagy londoni zsongásban esetleg lemaradjon 1-2 meglepi. Azonban ezt félretéve, most azon kedves olvasóinknak adunk tippeket, akik a londoni vegánok táborát erősítik, de ettől függetlenül nem szeretnének kimaradni a nyalánkságokból karácsony ünnepén!

Mint tudjuk, azoknak, akik nem esznek húst, két fajtájuk van. Az egyik a vega a másik pedig a vegán, ez nem csupán London városában van így, hanem az egész világon, a kettő közti különbség pedig nem csupán a betűk száma. Míg előbbi jóval “engedékenyebb”, ugyanis fogyasztanak néminemű állatból származó táplálékot, nevezetesen halat vagy tojást, a vegán ezzel szemben mindent kizár az étlapjáról, ami valaha is hallotta hogy a másik látta, amint a harmadik beszélt egy állattal. Azonban az életfelfogásuk szerint a csoki éppúgy nem tilos, mint a cukor vagy liszt. Az persze már más tészta, ha nem csupán az állati eredetű táplálékokat zárják ki, hanem a szénhidrátot is nullára csökkentik, vagy a nulla közeli állapotra. Így az édességek jó része is kizáródik.

Azonban jó hírünk, hogy ha igazán egészséges nassolásra vágysz (nem csak vegánként), akkor a londoni Foley Streeten workshopok keretén belül bárki ellesheti a vegán desszertek művészetét! A receptekről jó tudni, hogy 100%-ban glutén, finomított cukor-, és tejmentes vegán receptekből állnak, akár a nyers desszertekről, akár a csokiról legyen szó. Az elkészítés pedig sem korhoz, sem főzési tudományhoz nincs kötve, teljesen amatőrök éppúgy sikerélménnyel távozhatnak erről a londoni tanfolyamról, mint a profik, miközben elsajátítják az ázsiai- európai- és mexikói ízélményeket egyaránt!

Az izlandi származású, de Londonban élő Asa Yuuga Kemistri fő célja ezzel a projektjével, hogy elősegítse az alternatív életmódot élők londoni táborát! Ha te is résztvennél pár órán, akkor Irány London, Irány a Yuuga Kemistri!

Riczik Petra