Friss hírek

Üvegpadlón át a világ!

Üvegpadlón át a világ!

2014. 11. 28.







Mondanunk sem kell, hogy minket is elkapott a láz, hogy a Tower hídról írjunk, azon belül is a nemrégiben kapott üvegpadlójáról! '80-as években műemlékké nyilvánított Tower Bridge felső, gyalogos forgalom számára utat biztosító folyosóján, melyet a “láb-buszosok” használhatnak, az amúgy is különleges élmény mellett még egy újdonsággal számolhatunk! Tériszonyosok figyelem, húzós lehet a folyón való átkelés, ha ezt a módot választjátok, ugyanis az üvegen átnézve igen látványosan a suhanó vagy épp araszoló londoni autós és gyalogos forgalmat egyaránt nézhetjük, s nem mellesleg az alatta húzódó Temzét (mely tőlünk pontosan 55,8 méterre fodrozódik).

Azonban a hétvégén egy rendezvényen történt baleset miatt berepedt az 5 réteges üveg egyik táblája -nem, a rettentő hírekkel ellentétben, melyek az interneten keringtek, nem tört át, s senki sem volt veszélyben, mikor az apró “malőr” megtörtént.  Az egész problémát egy leejtett sörös üveg kezdte (aminek számlájára írják sokan az egész balesetet), azonban arról már néhányan elfelejtkeztek, hogy az igazi repedés csak akkor futott szét pókháló mintában, mikor egy magas (és hozzátesszük: gyönyörű) magassarkú is képbe került - vagy hogy egészen pontosak legyünk, az üvegtáblára. Aggodalomra azonban semmi ok, a látványosság nem szűnt meg, csupán a biztonság kedvéért letakarták a sérülté vált és megrepedt táblát, mely azóta már ki is lett cserélve. Az érdeklődők forgalma pedig a munkálatok során sem szünetelt, továbbra is elérhető volt a Tower híd üvegfolyosója!

A londoni híd “beüvegezése” egyébként a párizsi Eiffel-torony ötletén alapult egyesek szerint, ahol az első szintet borító padlót nemrég biztonságos üvegre cserélték. A párizsiaknál egyszerű volt az indok, ugyanis a 2 emeletes monstrum első szintjén viszonylag kevés turista fordult meg, míg a tetőn (ami szeles időben akár 20 centit is kilenghet, így tériszonyosoknak nem igazán ajánljuk) ezzel szemben szinte tömegnyomor volt! A terv bejött, ugyanis mióta üvegre cserélték a padlót, valóságos tumultus alakult ki, és a földön fekvő szelfi is mindennapos látvánnyá vált.

Erre -vagyis a földön fekvésre- a 120 éve álló londoni hídon szerencsére még nem volt példa, de a Daily Mail szerint a szigetország is a “forgalom” fellendülését várja ettől a látványújítástól.Egy biztos, a terv a londoniaknál is bejött, ugyanis jobb hely sehol sem kínálkozik, hogy a híd középső felnyitható szakaszát közelről is szemügyre vegyük “mozgás” közben, a forgalom pedig (mely egyes becslések szerint eddig évi 600.000-re tehető volt) már most túlszárnyalja az előző évi adatokat!

Itt pedig egy videót találtok arról, hogyan is néz ki a valóságban mindaz, amiről írtunk:



Riczik Petra