Friss hírek

​Ünnepel  királyi család!

​Ünnepel a királyi család!

2014. 07. 22.






 Csodaszép napra virradtunk  ma, és ennek nem más örül a legjobban, mint Vilmos cambridge-i herceg fia, György herceg, ki ma ünnepli az első születésnapját, ugyanis tavaly ilyenkor, 2013. július 22-én, 16:24-kor, Londonban látta meg a napvilágot. A teljes titulusa a következőképp hangzik -ezt két nappal a világra jötte után közölték hivatalosan: His Royal Highness Prince George Alexander Louis of Cambridge (magyarul: Ő királyi fensége György Sándor Lajos, Cambridge hercege), így apai ágon a Windsor-házban a brit trónöröklési rend szerint jelenleg a 3. helyen áll, apai nagyapja, és édesapja után, ezzel beelőzve Harry herceget, Vilmos öccsét, aki a kis herceg megérkezése után a 4. helyre került.

 Idén áprilisban, mikor nagymamája, a jelenlegi brit királynő, II. Erzsébet a 88. születésnapját ünnepelte, Nagy-Britannia a Green Parkban 41, a Temze partján pedig 62 díszlövéssel üdvözölte a regnáló uralkodóját, így várva várjuk, milyen ünnepségekkel is köszöntik majd a most ünneplő csöppséget London-szerte. És ha már születésnap, természetesen az ajándékokról sem feledkezhetünk meg! A Now Magazine leközölte a királyi udvar életrajzírója, Marcia Moody szavait, mely szerint György „pár tradicionális és luxus ajándékot is fog kapni, mint például egy hintalovat vagy egy ezüst fogtündér-dobozt.” Emellett én személy szerint nagyon nemes gesztusnak tartom, hogy a boldog szülők, Katalin és Vilmos egy közleményben külön arra kértek minden alattvalójukat, hogy a játékokat ne csemetéjüknek juttassák el, hanem az erre rászoruló alapítványoknak.

 Boldogságukról pedig mi sem tanúskodhatna jobban, mint az egy hónapja hivatalosan is közölt születésnapi fotósorozat, melyet a hagyományok szerint készítettek el. Ezeken a képeken már jól látható György 2 alsó foga is, melyek még egyedül árválkodnak, de nem sokáig! Emellett pedig hivatalosan még meg nem erősített hírek szerint nemsokára bővül a család, ugyanis sokak szerint már most egy újabb gyermekkel várandós Katalin!

Így hát mi is szeretnénk boldog 364. napfordulót kívánni az apróságnak, és természetesen még sok-sok ilyen születésnapot mind a kis hercegnek, mind a családjának!

Riczik Petra