Friss hírek

Újfajta foci

Újfajta foci

2014. 07. 01.



 


Most zajlik a Foci Vb, ezért milyen más programot is ajánlhatnánk nektek Londonban, mint ehhez kapcsolódóan egy újfajta focit, melyet a régihez hasonlóan szintén csapatban kell játszani. Kinézetre a játékosok mégis egy cseppet futurisztikus benyomást keltenek. De mielőtt lelőjük a poént, és leírjuk a konkrét ajánlatot,  először is beszéljünk kicsit a most zajló Vb-ről, melyet a londoni pubokban élő közvetítéseken keresztül továbbra is nézhet bárki!

 Időszámításunk előtt 2 ezer évvel Kínában már játszották a cuju nevű játékot, mely köztudottan a foci igen kezdetleges elődje, legalábbis ahogy azt a FIFA véli. A jelenlegi szabályok szerint közel 200 éve játsszák, amikoris a fehér - fekete, kerek labdás focit különválasztották a kicsit agresszívebb rögbitől.

 Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az angol válogatott ugyan kiesett, azonban London utcáin a meccseket továbbra is élőben közvetítik a pubok.

 Ehhez kapcsolódik az eheti egyik program ötletünk, ami nem más, mint a Bubble Football, ami az igazi meccsekhez hasonlóan szintén 90 perc hosszúságú (de rájátszás is lehetséges a döntetlennél), s egyszerre maximum 14 fő lehet a pályán, miközben a játékosok futnak a kis fekete-fehér golyó után. Na persze nem ilyen egyszerű ám a Bubble Football, mert mint neve is mutatja, a játékosok felsőteste egy óriási, a szumósok testméretét meghaladó levegővel telt gömbbe van bezárva, ahonnan egyedül a lábuk lóg ki, és garantált a szórakozás, no meg az esés is! Az ellenfelek egymást jól meg tudják különböztetni, ugyanis a felfújt “lufikban” körbe különböző színek szerepelnek, pont erre a célra, az egyik kék, a másik piros. Ezen kívül pedig, mint egy igazi mezen, ennek a hátán is számok szerepelnek.

 Augusztus végéig vásárolható, és foglalható a program féláron a Groupon jóvoltából, tehát így £139/ csapat (mert a pályákon foglalás is szükséges). A dél- Londonban található pályákra lehet foglalni a hét minden napján 9:00-17:00 között,. Fontos, hogy a játékosok minimum életkora 16 év legyen. Azok, akik még nem töltötték be a 18-at, azoknak szülői hozzájárulást is magukkal kell vinni, felső korhatár nincs. A foglalás lemondása az időpont előtti 48 órában áll rendelkezésünkre.

Jó szórakozást kívánunk!

Riczik Petra