Friss hírek

​Truth, Lies, Diana

​Truth, Lies, Diana

2015. 01. 21.




 

A mai napon minden érdeklődőt egy különös színházi darab meg(nem)tekintésére kalauzolunk, mely a nagy névnek örvendő londoni Charing Cross színházban kerül bemutatásra. A darab címe nem más, mint Truth, Lies, Diana (Igazság, hazugságok, Diana), a színház különleges jegyakciójának keretein belül pedig majdnem 10 fontot is spórolhatnak azok, akik előre foglalnak (így £32.50 helyett most csupán £23.50/fő)! A mai estére még korlátozott számban szerezhetők jegyek (összesen 4 hely vár nézelődőre mindkét előadáson -14:30 és 19:30-as kezdéssel). Péntek, vasárnap, és hétfő kivételével folyamatosan műsoron lesz a darab, de a nagy érdeklődés miatt érdemes minél előbb foglalni, ugyanis a kétes londoni közvélemény miatt, mely már a világsajtót is bejárta már, egyenlőre még csak február 14-ig tervezték meg a műsorkatalógust.

No de nézzük a tartalmát, ami hetek óta rengeteg témát ad a brit lapoknak! A címéből nem nehéz kitalálni, vajon melyik témakörhöz is kapcsolódhat, James Hewitt, alias “Patkány”  neve után pedig már nem is kérdéses, hogy újabb botrány van készülőben. Ha valakinek nem ugrana be elsőre a név, akkor eláruljuk, ő az a bizonyos egykori lovas oktató, akinek még a nyolcvanas években volt igen bizalmas kapcsolata Diana hercegnével - majd azt egy botrányos könyvben meg is szellőztette ország-világ előtt. A mostani attrakcióban viszont a kisebbik herceget, Harryt “vette elő” a színdarabban, mely keményen pedzegeti, hogy talán nem is annyira kék vér csörgedezik Harry, az öröklési rendben jelenleg az 5. helyen álló herceg ereiben. Magát a darabot olyan talányos mondatokkal reklámozzák, mint például a “Harry herceg édesapja valójában a néhai hercegnő egyik volt szeretője?”

A találgatások arról, hogy talán balkézről fogant a kisebbik trónörökös, bizony már közel 20 éve elkezdődtek a brit lapokban, azonban csupán a szembetűnő vörös hajra alapoznak, minden más “hasonlóság” a jól beállított szögeknek köszönhető.  Azonban, hogyha jobban a dolgok mélyére ásunk, és a Spencerek fotóalbumába, láthatjuk, hogy a néhai hercegné családjában nem ritka a természetes vörös hajzuhatag, még csak messzire sem kell mennünk a családfába, ugyanis Diana testvéri mind vörösek.Penny Junor, aki egyébként Harry hivatalos életrajzírója, a Telegraphnak adott nyilatkozatában határozott kijelentette, James Hewitt 1984-es születésnél távolról sem volt színen. 2003-ban az akkor még működő News of the World vasárnapi bulvárlap megszerezte Harry hajtincsét, amelyen DNS-vizsgálatra küldtek be szakértőkhöz, azonban az eredmény nem szolgált zaftos eredménnyel, ugyanis ha hinni lehet az akkori híreknek, a kapott eredmény egyértelműen kizárta, hogy Harry a Hewitt családdal bármiféle vérrokonságban állna…

Riczik Petra