Friss hírek

The Australian Pink Floyd in London! Again!

The Australian Pink Floyd in London! Again!

2014. 08. 13.

 




Azoknak, akik a 70’es években élték ki fiatalságukat, nem kell bemutatnunk a Rock ‘n’ Roll hamisítatlan angol nagyágyúját, a Pink Floyd elnevezésű bandát. Maga az együttes 1965-1996 közt működött, adta ki albumait, és járta az országokat koncertjeikkel -természetesen teltházas arénákban mindenhol. Azonban a rajongók nagy bánatára mégis feloszlatták együttesüket, s utoljára 2005-ben a Live 8 koncertjének keretein belül, Londonban álltak együtt színpadra. Azonban félreértés ne essék, újrakezdésről nem volt szó! Koncertjeiken mindig a látványra fektettek több hangsúlyt, keresték az igazán különleges fény-, hangelemeket, melyekkel az elgondolkodtató szövegű számaikat még jobban közelebb repíthették hallgatóságukhoz.

A négy tag, Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason, és Richard Wright 2008 májusában megállapodtak egy utolsó közös nagykoncert terveiben, azonban az egykori zenekar billentyűse, Richard Wright pár hónapra rá elvesztette végleg a küzdelmet rákbetegsége ellen. Tervezett koncertjük pedig megvalósítatlan maradt.

 14 stúdió albummal, 3 koncert felvétellel, és megannyi zenei listát vezető összeállítással a hátuk mögött munkásságukat ma már nem eredeti felállásban hallgathatják a rock kedvelői (és a hamisítatlan Pink Floyd rajongók). Hanem az Australian Pink Floyd Show elnevezésű bandán keresztül, akik a “A Pink Floyd valódi reinkarnációja” néven írták be magukat a történelembe.

 No de pár szóban nézzük is meg az 1988-as banda történelmét, mely hogy, hogy nem, szintén egy londoni koncert után vált elismertté (1993-ben, idén 21 éve). Az eredeti banda tagjának,  David Gilmour 50. születésnapján az Australian Pink Floyd Show játszotta a talpalávalót. Innentől pályájuk egyenesen ívelt felfelé, megállás nélkül, s 1998-ban már a Glastonbury színpadain bizonyíthatták tehetségüket, 2001-ben pedig nem máshol, mint a londoni Royal Albert Hallban zenéltek. Kinőve London határait, más országokban is koncerteztek, így Kanadában, Németországban, Olaszországban, és Svájcban is elkápráztatták tehetségükkel az egykori Pink Floyd rajongókat. Budapesti koncertjükön 2012-ben 1 helyett 2 estén keresztül szórakoztatták a publikumot, ugyanis olyan gyorsan elkeltek a tervezett 1 estére a jegyek, hogy a szervezőknek még egy koncertet kellett biztosítaniuk a rajongóknak.

 Az Australian Pink Floyd Show 35 ország után újra “hazalátogat” Londonba, és idén, 2014. augusztus 20-án egy ingyenes koncerten szórakoztatja brit rajongóit!

Cím: King William Walk, London, SE10 9NN

Riczik Petra