Friss hírek

Szelfire fel!

Szelfire fel!

2014. 09. 26.







Az újabbnál újabb kihívások, felhívások valóságos futótűzként terjednek a londoni és más közösségi oldalakon egyaránt. Nem is olyan rég még az volt a menő, ha verseket osztottak meg egymással az emberek (szerintem mára már mindenki olvasta, megkapta, sőt, tovább is küldte a “Szabó Balázs néhány éve mini kulturális forradalmat hirdetett a facebook-on.“ kezdetű felhívást), majd most saját és barátaik üzenőfalait akkor - és most fotókkal nyomják tele.

Ezek közül mindegyik kérészéletűnek bizonyult, gondoljunk csak a jeges árként végigsöprő Ice Bucket Challenge-re (aminek meglepő, de már saját szócikke is van a wikipédián!). Azonban mind közül a selfie még mind a mai napig népszerűségnek örvend. Maga a szó egyébként az angoloknál újabb leggel gazdagította az amúgy sem rövid listát, ugyanis 2013-ban az év szavának minősítették. A szó, amivel egyébként nem más volt az eredeti cél, mint újrateremteni a Harlem Shake egykori hatását (és valljuk be, ez sikerült is nekik) híres embereket éppúgy “fertőzött meg”, mint az egész világot.

Mondani se kell, kötelességünknek érezzük, hogy összegyűjtsük London híresebb képeit!  Az interneten legnépszerűbb (ha nem is a legelső) királyi szelfi, amit Londonban készített egy kutyás telefonnal nem más, mint maga a regnáló Erzsébet királynő, hatalmas tetszést vívott ki magának. A képen szereplők 32 fogas mosollyal néznek a kamerába, kivéve a brit uralkodó család kis üdvöskéjét, György herceget, akinek láthatóan nem nyerte el tetszését a családi közös fotó. Ezt az apróságot azonban bőven ellensúlyozza a szamárfület mutató Vilmos (no kitaláljátok, ki az áldozata?). Talán Harry herceget hiányoltuk még a képről... No az igazsághoz hozzátartozik, hogy a képen nem a nevekhez tartozó eredeti alakok szerepelnek, csupán dublőreik, melyet én főként a trendkirálynővé vált Katalin hercegnőn vettem észre, mégis első blikkre valóságosnak tűnik!

A legelső londoni királyi szelfi cím egyébként Albert hercegé, ki hol máshol lőtte volna a képet, mint a St. James Palotában? Az 54 éves herceg egyébként nem merő szórakozásból fotózott (és osztotta meg azonnal Twitter oldalán követőivel), hanem a technika elkerülhetetlen használatára szerette volna felhívni a résztvevők figyelmét ezzel a kis akciójával. -Mondhatni, meglepő módon.A hétvégi programajánlatunk így mindenki számára Madame Tussaud panoptikuma, mely mára ugyan több nagyvárosban is elérhető már, azonban mégis az első az igazi! Ugyanis hol máshol kerültek volna először a nagyérdemű elé a viaszszobrok, mint Londonban? Naná, hogy itt, kedvenc városunkban! Ne feledjétek, a hétvégi nyitvatartás  9:00-18:00 -utolsó belépés fél órával zárás előtt! Szelfire fel, a sztárok csak rátok várnak!



Riczik Petra