Friss hírek

​Notting Hill Festival - 2014. 08. 24-25.

​Notting Hill Festival - 2014. 08. 24-25.

2014. 08. 20.







  Kevés olyan londoni fesztivál van, ami 55 éves tradícióval rendelkezne. Mondhatjuk úgy is, ez a cím büszke tulajdonosa a Notting Hill Festival, 1959 óta. Az első rendezvény kezdetben még alig 1000 embernek adott otthont, azonban alig 6 év alatt kinőtte magát 1,5 milliósra, s 1965-től kezdve már London utcáira költöztették. Mára pedig egyenesen Európa legnépszerűbb fesztiváljainak listájára írta be magát a Notting Hill, a maga karibi szinezetével.

  West London utcáit így most vasárnap, augusztus 23-án este újra elönti egy háromnapos rendezvény keretein belül a fesztivál. (Augusztus 23-24-25). A szűk utcák megtelnek táncoló testekkel, az ünneplés hangjaival, zenével, és a karibi életérzés legjavával.

  Bővebben kitérve a zenei kínálatra: igazi tánczenével kedveskednek majd (természetesen élőben) a résztvevőknek, ahol a Reggae stílustól egészen a Funk, vagy House akkordjai is felcsendülnek. Így hát, ha bárkinek rázni volna kedve, bátran látogasson el a fesztiválra, garantáltan nem lesz egyedül! A fő felvonulás hétfőn kezdődik majd a Western Road-on, áthalad a Chepstow Road-on, végül pedig a Ladbroke Grove kövein végződik. Néhány név a fellépők listájáról: Bajan Revellers, Burrokeets UK, Cocoyea, Lagniappe, és South Connections.

  Aki pedig megéhezne, annak bátran ajánljuk a fesztivál ételeit is, mert a londoni hagyományos ízek helyett ezúttal mindenki a karibi konyhába kaphat betekintést. Lesz itt “bunkó csirke” (jerk chicken), rizs, borsó, rumos puncs, és természetesen mindenben, amihez csak illik, töménytelen curry! Ha pedig első kóstolás után a saját konyhádban is szeretnél kísérletezni ezekkel az ételekkel, jó hírünk van! A fesztivál hivatalos honlapján ugyanis a főbb különlegességek pontos receptje is megtalálható (Food menüpont), így bárki az otthonába viheti a karibi kajákat. Kísérletezésre fel!

  Gyerekeseknek a vasárnapot ajánljuk legfőképp, ugyanis gyerekbarát programokkal várják a szervezők kicsiket és nagyokat egyaránt. Részletes programtervért mind a három napra, látogassatok el a karnevál hivatalos honlapjára!
A Future Styles jóvoltából pedig HD minőségben élvezhetjük a tavalyi, 2013-as Notting Hall legélvezetesebb pillanatait (a videóban felcsendül jelenlegi kedvencünk, a Watch out for this)

Riczik Petra