Friss hírek

​Model Market

​Model Market

2014. 07. 25.
 






Az igazság az, hogy 3 dolgot nagyon jól tudunk magunkról! 1: Imádunk jókat enni. 2: Még ennél is inkább imádunk jókat bulizni. 3: Imádjuk Londont. És most jön a nagy kérdés, miszerint nem lehetne mindezt egyszerre? A válaszunk pedig: Dehogynem! Ha szívesen velünk tartanál te is, akkor Irány London, Irány a Model Market!

 A brit fővárosban tett kisebb vagy nagyobb látogatásunk nyilvánvalóan kihagyhatatlan állomásai a Big Ben, a Buckingham Palota, a Westminster Palota és így tovább, ám ha esetleg egy korábbi kiruccanásunk alkalmával a brit főváros főbb nevezetességeit már alaposan sikerült szemügyre vennünk, vagy a zsúfolt turistacélpontok kavalkádjában valami egyedi és izgalmas élményre vágyunk, akkor semmiképpen se hagyjuk ki a Model Marketet, sőt, a gasztronómiai élmények rajongóinak kötelező a megjelenés!

 A Model Market lényegében egy éjszakai „Kaja Piac”, melyet a szervezők egy elhagyatott, 1950-es évekbeli utcában hoztak létre Lewisham-ben. Rendhagyó módon azonban itt az ízeket akkor is élvezhetjük, amikor a legtöbb étterem már bezárt. A legközelebbi éjszakai kajálás július 25.-ére és 26.-ára esik, kapunyitás este hatkor, és aki egy órán belül odaér, a beugrót is megspórolhatja, este hét után pedig a belépés £3 ellenében lehetséges. Szerencsére az időjárás miatt sem kell aggódnunk, itt biztosan nem ázunk el, vagy sülünk meg, a Kaja Piac ugyanis fedett résszel is rendelkezik.

 Amit ígérhetünk: hordozható vacsi kapható minden mennyiségben, s ha már ott járunk a Breddos Tacos, aYum Bun vagy a SmokeSteck valamelyikét mindenképpen kóstoljuk meg! Természetesen a szervezők azokra is gondoltak, akiknek aznap már nem kell majd volán mögé ülniük, ital is lesz minden mennyiségben, de a piac egyik legkülönlegesebb része mégis az a régi fodrászat, ahol slushies-t és shandies-t szolgálnak fel. Persze ha inkább koktélozni vágyunk, az sem akadály! Érkezésünk után bátran derítsük fel mind a kültéri, mind a beltéri étkezési lehetőségeket, de ne lakjunk jól rögtön az első helyen, hogy mindent végig kóstolhassunk, s ha végképp nem fér belénk több, a tetőkertben élvezhetjük egy kicsit az éjszakai London festői panorámáját. Ezen a piacon tehát nem a bevásárlásé, hanem a bulié és a jó hangulaté a főszerep, no meg az éjszakai lakomázásé! Résztvennél? Mire vársz? Irány London!
Nézzétek meg az esemény hivatalos honlapját.

Riczik Petra