Friss hírek

Londoni tennivalók

Londoni tennivalók

2015. 02. 05.






Biztosan már sokan hallottatok róla, hogy a budapesti állatkert “időjós-barnamacijai” hosszú telet jósolnak még nekünk erre a 2015-ös évre (nem csak az anyaországban). Sajnos az időjárás nem hallgatta meg imáinkat, miszerint egyáltalán ne süssön ki a nap hétfőn, a barlangból kilépő bundásoknak volt árnyéka. Jó hír azonban, hogy ha a jóslatokra alapozunk, nem kell nagyon erős télre számítani, ezt az elemzést folytató gondozó is megerősítette.

Az elkövetkező napokban London felett felhős égre lehet számítani a hivatalos jósok szerint, azonban havazás helyett eső várható, márha leszakad az ég, így az Irány London programajánlója is zárt helyek felé kalauzolja az olvasókat.

Kezdetként rögtön egy emlékeztető, kedves Elvis-rajongók, ne feledjétek, hogy csütörtökön, vagyis 2015. 02. 05-én nyílik minden idők legnagyobb kiállítása, ami a Rock 'n' Roll királya hagyatékával foglalkozik. Sasos fellépőruha, rózsaszín cadillac, és számtalan ereklye… nos ezek mind az O2-ben várnak Rátok csütörtöktől, nyitás minden nap 10:00-kor!

Mint tudjuk, a briteknél igen nagy hagyománya van a délutáni teázásnak, ahogyan egy korábbi cikkünkben már olvashattátok, ez nem is másnak, mint a bedfordi hercegnőnek, Anne Russel-nek köszönhető, aki ezzel a délutáni itókával -valamint a mellé felszolgált aprósüteményekkel és szendvicsekkel hidalta át a két étkezés közti hosszúra nyúlt időt. Azonban a tavalyi év őrült hullámának köszönhetően mára már ez az szokás is megváltozott egy kicsit, ugyanis megnyitották London legelső Macsekkávézóját, mely a Lady Dinah's Cat Emporium névre hallgat. A szőrös törzsvendégek közt található Donie, akinek már a neve is mutatja, mennyire vezetésre termett, nem is kétséges, ki áll a macska-banda élén, Romeo (talán a véletlennek köszönhető, hogy mikor megkérdeztük a cicust, hogy “Ó, Romeo, miért vagy te Romeo?”, hosszú nyávogást, és mély dorombolást kaptunk, mintha a saját sorait próbálná szavakba önteni), Artemis, aki a vadászat istennője, és Loki, aki hiába néz ki szakasztott úgy a korom fekete szőrével, mint Thor ármányos öccsét alakító színész, sajnos minden rajongót ki kell ábrándítanunk, a cicus elnevezése és a hasonlóság a merő véletlen műve! Utolsóként pedig bemutatnánk a kicsi fényes szőrű Petrát is, akit saját profilján nem véletlenül jellemeznek a következőkkel: “She looks like a princess, but is the biggest adventurer of them all!”, hiába, a név kötelez! A londoni catcafe szerda kivételével folyamatosan nyitvatart 09:00-21:00 között, és várja azokat, akik egy-egy csésze forró tea mellett szívesen simogatnának meg pár selymes bundást.

Végezetül a cikk zárásaként egy közérdekű közlemény: 2015. Február 5-én, vagyis az Elvis-kiállítás megnyitójával egy napon tartják a nutella világnapját, tehát ezúttal a bűnözés nem számít majd akkora bűnnek, használjátok ki, mert a következő ilyen pillanatra egy teljes évet kell majd várnotok!

Egy kis ízelítő London első cicás kávézójáról:



Riczik Petra