Friss hírek

Limitált 50 pennys jön!

Limitált 50 pennys jön!

2018. 02. 28.
Nem nagy újdonság, hogy érdemes az apró hátoldalára odafigyelni idekint, mert a Királyi Pénzverde rendre limitált szériákat dob a piacra, így bárki zsebében lapulhat olyan érme, mely a névértékének többszörösét is megérheti egy gyűjtő számára. Íme, a legújabb ilyen kiadás Nyuszi Péterrel lesz tele!

A királyi pénzverde nemrégiben jelentette be, hogy 2016 után - mikor a mese kreálójának 150. születési évfordulója volt - idén ismét Peter Rabbit, Beatrix Potter meseszereplői kerülnek az 50 p érméire, a címszereplő Nyuszi Péter mellett a mesében szereplő mrs. Tittlemouse és Flopsy Bunny kíséretében. A mostani 4 új érme a korábbi, 2016-os sorozat részévé válnak majd, így egészítve ki a kollekciót.

Az érméken megjelenő látványért idén is, mint több korábbi projektben, Emma Noble a felelős, aki többek között II. Erzsébet uralkodásának 60. jubileumára is megálmodta az emlékérméket. A forgalomba bocsájtott érmék mellett, melyek bárki zsebébe bekerülhetnek, igazi színes, gyűjtői kiadást is készít a Pénzverde, melyet oldalukon 10 Fonttól egészen 1.000 Fontig bárki megvehet. A linket ITT érhetitek el!

Kíváncsi vagy, hogy vajon a zsebedben lévő érme is különlegesség? Nézd meg ITT