Friss hírek

Légi kikötő a vízen

Légi kikötő a vízen

2014. 07. 22.





 
 London rajongók, figyelem! Ha valaki azt hitte, hogy a Temze parti főváros összes nevezetességét ismeri már, és netalán testközelből is volt szerencséje ezeket megcsodálni, nos akkor örömmel jelenthetem, hogy a londoni látványosságok tárháza rövid időn belül egy kiemelkedő technológiai bravúrral gazdagodhat!

 A London-Heathrow-i repülőtér óriási utasforgalmára tekintettel a brit kormány egy új leszállóközpont megépítését tűzte ki célul a brit fővárostól, Londontól keletre. Ám egy innovatív tervezőiroda páratlan ötlettel állt elő: építészmérnökeik ugyanis a londoni élet kellős közepébe, a Temzére tervezik az új repülőtér kivitelezését. Na persze nem a hagyományos elgondolások szerint, a folyópartra, hanem rendhagyó módon a víz fölé!

 A lelkes természetvédő aktivisták felszólalásait megelőzve a szakemberek mindenkit biztosítottak a tervezett légikikötő jövőbeni működésének és fenntartásának környezetkímélő voltáról, energiaellátásukat példának okáért vízi turbinákkal kívánják megoldani, előnyben részesítve ezáltal a megújuló energiaforrások alkalmazását. Mindezek mellett természetesen nem elhanyagolható szempont turista szemmel nézve, hogy a leszállás után megspórolhatnánk a magunk számára a taxizás költségét és idejét, mivel egyből az Egyesült Királyság központjában landolhatnánk! Az utazás könnyebbé válásán felül pedig London egy újabb látnivalóval lehetne gazdagabb, ami nem csak az új, hanem a régi látogatókat is garantáltan ide csábítaná a Temze partjához! Szóval mi mindenképpen letesszük a voksunkat a londoni utazás mellé, földön, vízen vagy levegőben egyaránt!

 S bár a tervezet sajnos még csak a gondolat szintjén létezik, mi mégis örömmel vennénk ennek a világviszonylatban is egyedülálló úszó reptér fikciójának a kézzel fogható megvalósítását.

Riczik Petra