Friss hírek

​Kreatív alkotóműhely kicsiknek és nagyoknak

​Kreatív alkotóműhely kicsiknek és nagyoknak

2014. 07. 18.

 



 Úgy érzed, benned, esetleg a gyermekeidben van tehetség, ami csak arra vár, hogy felszínre törhessen, mint egy gejzír? Szeretsz festeni, de már unalmas otthon az egyszerű akril festékeket használni, és már a festőceruzával is pengén megy minden? Társaságra, új kihívásra vágysz? Örömmel osztjuk meg veled, kedves olvasónkkal a Smarty Painting Workshop (Pontos cím: 85 Nightingale Lane London SW12 8NX) legújabb ajánlatát, mely nem máshol, mint Londonban nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen alkotói élményeket!

 No de mi is zajlik az általunk ajánlott programon? Természetesen máris eláruljuk Nektek! Az idelátogatók első feladata, egy igen bonyolult művelet, ugyanis mindenkinek saját magának kell kiválasztania egy kerámia terméket (ez nem más, mint agyag, melyet a megformálás után 1600 °C fölött égettek ki, s egy fehér (néhol világoskék) festékkel kentek le alapozás végett az utómunkálatokhoz). Az nehezíti meg a választásunkat, hogy nem csak egyszerű tányérok, csuprok, vagy vázák állnak roskadásig felhalmozva a polcokon, hanem bizony a kicsik kedvéért a vicces állatfigurák is szép számmal képviseltetik magukat, értjük ezalatt a katicás perselyeket, kígyós karkötő, és gyűrűtartókat.

 Második lépésként mindenki maga festheti ki a kiválasztott tárgyait, az erre alkalmas zománcfestékekkel, valamint a sablonokkal, melyeknél a kis köröktől kezdve a szabályos szivecskékig bármi megtalálható. Viszont ha túlteng a kezeidben a kreativitás, és saját gondolataidat vetnéd egy tányérra, amiből utána enni is szeretnél, hát “hass, alkoss”, itt erre is van lehetőséged!

 Az utolsó, harmadik lépés kicsit egyoldalú, és ott nem sok a tennivaló, ugyanis ha megszáradt a festék -amihez a folytonos fújás nem használ, mert elkenődhet a vízfesték-állagú anyag, bekerül minden egy kemencébe, s “készre sül”. Ezután ki-ki elviheti magával haza a saját zománcozott alkotását, ami így vízálló lesz, s amiről garantáljuk, amíg el nem törik, bizony hasznos része lehet bármely háztartásnak, akár mint használati tárgy, akár mint dekoráció.

 A foglalkozás maga megközelíthető mind kocsival -a parkolás hétvégén teljesen ingyenes, hétköznap pedig a 11:30-ig odaérkezők parkolhatják le autójuk díjmentesen az üzlet előtt, vagy metróval, ugyanis nem messze, konkrétan pár sarokkal arrébb fut a Clapham South vonalon a metró. A londoni műhelyben hétfőtől szombatig várják az alkotni vágyókat reggel 10 órától (vasárnap egy órával később, 11 órakor nyitják kapuikat), azonban a hét minden napján este hatig dolgozhatnak a workshop résztvevői a mesterműveken. Az árak is igen jutányosak, ugyanis akár már 16 fontért igénybe vehetőek az egy gyerek + egy felnőtt opciók.

Kellemes szórakozást kívánunk!

Riczik Petra