Friss hírek

Közlekedés december végén

Közlekedés december végén

2014. 12. 08.






A tegnapi nappal egy újabb Adventi vasárnapnak intettünk búcsút, ezúttal a bronzvasárnapnak. Jelentjük, a 4 hétig tartó várakozás hivatalosan is a felére csökkent, innentől számítva már csak 16 napot kell aludnunk, és mehet a karácsonyi látástól mikulásig ünneplés! A Trafalgar téren, a mai naptól kezdve látható a feldíszített karácsonyfa! A tér egyébként nemsokára (karácsony másnapján, december 25-én) a mozivásznakon az Éjszaka a múzeumban 3. részében is feltűnik, ugyanis a sorozat legfrissebb része ezúttal Londonban ered a Fáraó titka után! A Trafalgar tér egyébként legkönnyebben a Bakerloo és Northern metróval közelíthető meg. És ha már a közlekedés szóba került, mostani cikkünkben a karácsonyi menetrendvátozásról ejtünk pár szót!

Elöször is mindenekelőtt a legfontosabb információ, hogy a Twitteren nyomon követheted végig az aktuális lezárásokat, úttorlaszokat, változásokat, így mind itt, mind a saját honlapon érdemes tájékozódni közvetlen indulás előtt!

Ami viszont már biztos: a metró járatok a karácsonyi időszakban csökkentett szolgáltatással üzemelnek, ami a következőt jelenti. December 23.-án és 24.-én a járatok normál menetrend szerint futnak, azonban szerda este (12.24.) a vasárnapi menetrend szerint indul el az utolsó járat. Karácsony napján a metró nem üzemel. Péntektől a szombati időbeosztás lép érvénybe! Szilveszter éjszakáján 23:45 és másnapján 4:30 közt pedig ingyenesen igénybe vehető az utazás! A buszok majdhogynem végig szombati menetrend alapján közlekednek majd, s hasonlóan a metróhoz, karácsony napján itt is leáll a forgalom. A szilveszteri vonalokon 1-2 útvonalbeli változás lehetséges, így érdemes utazás előtt átfutni a megállókat! Egyéb fennakadásra nem kell számítani. Az Overground december 23-29 között a karácsony első valamint második napját kivéve végig üzemel, 30.-tól újév másnapjáig pedig itt is a szombati menetrend lesz majd! A biciklivel közlekedőknek jó hír, hogy a kétkerekű járgány kölcsönözhetősége bizony a nagy ünneplés alatt sem áll le, az utak pedig egy kicsit leürülnek a kiamardó tömegközlekedési járatok miatt, valamint a kevesebb útonlévő miatt is! Sisak és kesztyű használata azonban most is kötelező! A vonatokon szintén csökkentett üzemeltetés lép érvénybe a karácsonytól szilveszterig tartó időszakban, a szentestét követő két napon pedig le is áll a forgalom. Mint tudjuk, a londoni taxisok igazi memóriabajnokok, mert nem csupán GPS nélkül kell tudniuk közlekedni a zsúfolt utakon, hanem mindeközben még be is mutatják az út mentén elhaladó nevezetességeket. Valósággal kötelező egyszer kipróbálni az élményt a kicsi fekete kocsikban! Most karácsonykor pedig remek alkalom nyílik rá, ugyanis szabadnap nélkül biztosítják még karácsony napjain is a közlekedést! A Cabwise ingyenes appjával gyorsan el is intézhetitek a rendelést!

Riczik Petra