Friss hírek

​KáVekkerre fel!

​KáVekkerre fel!

2014. 08. 04.


 




 Anglia neve visszavonhatatlanul összeforrt a héten ünneplő 49 éves J.K. Rowling nevével, és kitalációjával, Harry Potterrel, aki a világ nézeteit formálta át azzal, hogy minden nézőjét vagy olvasóját berántotta a varázslatok világába. Megmondom őszintén, olykor én is abban reménykedem, hogy ha reggel felébredek, elég egy egyszerű abrakadabra, és máris a zajongó órám mellett terem egy melegen gőzölgő bögre kávé. Ez azonban egészen idáig csak egy vágyálom volt, mely az ébredés pillanatának elmúlásával rögvest a semmibe veszett, ugyanis ha meleg feketére vágytam, ki kellett szenvednem magam a konyhába.

  Ennek a borzalomnak vetett véget a Duffy London tervezője -és a szememben a világ egyik új félistene-, Joshua Renouf innovatív találmányával! De mielőtt pontosan leírnám, miről is van szó, pár szóval körbeírnám a Duffy London eddigi szabadalmaztatott találmányait, és egyéb eladásra is kínált szerkezeteit. Első sorban fontosnak tartom megemlíteni, hogy a cég első számú alapelve, hogy az életet minél kényelmesebbé, és “élhetővé” tegye, mindezt nagyon modern, és letisztult, olykor bohókás stílusban. Náluk találhatjuk például azt a széket, ami összesen 2 ponton támaszkodik fel, vagy azt a hétköznapi használatra kínált kisasztalt, aminek az üveg lapját világító “felfújt lufik” emelik a kellő magasságba - természetesen a lufik csak kinézetükkel hajaznak héliumos másukra. Személyes második kedvencem az a “szerkezet”, ami egy hintából és asztalból lett összegyúrva, a kinézetét tekintve pedig egyetlen szó ugrik s be mindenkinek: Gyerekkor! Ugyanis a nyolcszemélyes asztal körül székek helyett 8 piros hintán hallgathatják főnöküket egy esetleges tárgyaláson az alkalmazottak.

  Legújabb találmányukban pedig keresztezték a kávéfőzőket és reggeli vekkereket, s egy új fajt kaptak, a KáVekkert! A nevet ugyan mi találtuk ki, de szerintünk pontosan leírja a találmányt, mely amellett, hogy dallamszóval ébreszti a tulajdonosát, még a frissen főzött fekete illatával is csábít, ami a beállított időre csöpög le az előre odakészített bögrébe. Kávéfüggők figyelem! Aki nem tud kedvenc feketéje nélkül felébredni, és unja már, hogy a korai órákban félig csukott szemmel kell elkészítenie, itt egy remek ötlet, a Duffy London jóvoltából!

Riczik Petra