Friss hírek

Helyi specialitások - Londonban is

Helyi specialitások - Londonban is

2014. 08. 07.






 
 Ha külföldre utazom, az a szokásom, hogy nemcsak a nevezetességeket nézem meg, hanem a helyi specialitásokat is egytől egyig kipróbálom. No de mit együnk Londonban? Olasz ételek a tészták, és pizzák, franciának minősül a spagetti mellett a cipóba tett hagymakrémleves -már ahogy az interneten írják, tipikus magyar pedig a gulyásleves és csirkepaprikás. Ezek felől semmi kétség. No de mi a helyzet Angliával? Mit együk, ha “unjuk a banánt”, és nem akarunk londoni tartózkodásunk alatt sültkrumplin élni sültkrunmplival.

 Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a kajákat, amik ha nem is hosszú tradíciónak örvendenek a szigetországban, mégis a legalapabb ételek közé tartoznak.

1. Fish and Chips: sokat nem kell ezen az összeállításon magyaráznunk. Jó tanács, ha valaki nagyon ropogósan szereti a halacskákat, azok a panírhoz kevertessenek ecetet.

2. Potted shrimps: ezeket az apró rákocskákat lehet rántva, panírban is kérni, vagy anélkül, akár pirítósra kenve.

3. Aki egész nap a nevezetességeket szeretné egymás után megnézni, annak ajánlatos egy fekete pudingos menüvel kezdeni a napot, ami garantáltan annyira eltelíti a gyomrot, a szervezetet pedig energiával, hogy uzsonnáig folyadékon ívül semmit nem kell elfogyasztani. A magyar megszokással ellentétben a puding nem valami édességet jelent itt, hanem egy húsos gombás egyveleget.

4. Parkin sütemény: csakhogy a délutáni teázás élménye a legteljesebb legyen -mert mint tudjuk, csészét finoman fogni, kisujjakat fel, mehet a kortyolás! Remek kiegészítés egy gyömbéres süti mindehhez!

5. Végezetül pedig egy igazi specialitás, amit a héten kezdődő sörfesztival mellé ajánlunk mindenkinek: cheddar sajtok, az angolok kedvence! Az igazán különleges ízek eléréséért olykor két évig is érlelik!

 Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, augusztus 14-én kezdődik a londoni Craft Beer Festival, ami mellé garantáltan legutolsó ajánlatunk, a cheddar sajt a legfinomabb a pompásabbnál pompásabb sörök mellé.

Riczik Petra