Friss hírek

Harry Potter és a (nem) várt befejezés

Harry Potter és a (nem) várt befejezés

2014. 07. 14.


 



 Nemrégiben mutattunk be minden kedves olvasónk számára egy nem mindennapi londoni múzeumot, mely mindenkit garantáltan a varázslatok birodalmába repít el, még ha nem is azonnal egy „Nimbusz 2000-es” hátán…! Mindenki jóra gondol, ugyanis nekünk is a Harry Potter Múzeum jár a fejünkben! Pláne azóta, hogy a híres varázslótanonc történetét író J. K. Rowling, valamint a kiadója alig pár hete egy hivatalos tájékoztató keretén belül bejelentette, hogy bizony-bizony készül a mindent lezáró 1500 szavas novella. Az előzetes hírek szerint Harry Potter őszülő séróval jelenik majd meg egy Kviddics meccsen felesége (és egyben Ron Weasley, a legjobb barátja húga) Ginny oldalán, hogy együtt szurkoljanak a gyerekeiknek!

 Az írónő a megfilmesítésnél kikötötte, hogy csak brit színészek játszhatják az általa megálmodott karaktereket, így a forgatási helyszínek is Anglia, a szigetország határain belül vannak, nevezetesen Lacock, Oxford valamint London szebbnél-szebb tájain. Csakhogy pár megállót említsünk a helyszíneken átvezető túrákból: a London Zoo, a Regent Park, valamint persze a 9 és 3/4-dik vágánynak is helyt adó King Cross állomás is felkereshető Londonban a fanok -és kevésbé fanok számára egyaránt.

 Elmondani nem lehet, hogy ez az egyszerű gyerekmesének indult sztori milyen hatalmas lázban égette - és bizony égeti a mai napig a kicsik és nagyok fantáziáját egyaránt! Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy több folytatás is kikerült angol, és magyar nyelven is a kötetekhez a rajongók tollából -ezek közül persze egyik sem minősül hivatalosnak. Így a rajongóknak még hosszú ideig be kellett érniük a filmek újra és újra megnézésével, valamint a könyvekkel, melyek közül a legutolsó 2007-ben jelent meg. Nomeg persze a forgatásokról kirszivárgó, s azóta is legendás vicces történetekkel, mint például a szerepválogatásra rappelő Ron (Rupert Grint), a gyerekszínészek közt elterjedt tetűjárványról, a Hagridot alakító Robbie Coltrane szakállába ragadt denevérről… és akkor csak párat említettünk a listáról, amit természetesen nektek is megmutatunk ezen linken, hogy a nevetés garantált legyen!

Riczik Petra