Friss hírek

​Gosh Comics

​Gosh Comics

2014. 07. 23.
 





Ha londoni képregényekre vágyunk, akkor irány a Gosh Comics (1 Berwick Street London W1F 0DR)! A British Museum-nál, az út túloldalán található Londonban ez a páratlan képregénybolt, amely a beszédes rajzok kedvelői körében is kiemelkedő népszerűséggel bír. De vajon mi lehet a titok? Hiszen ezek a kis képes-olvasmányos füzetecskék, melyek ötvözik magukban a művészetet a szórakozással, világszerte közkedveltek. A Temze parti főváros izgalmas utcáin bizony nemis egy ilyen bolt van még a Gosh Comics-on kívül, azonban itt rendszeresen dedikálják műveiket a londoni szerzők -rajongók nagy örömére.

 Számos fórumon adnak hangot a vásárlók az itt dolgozók kedvességének és segítőkészségének, de a legjobban mégis az ragad meg mindenkit, amint az alkalmazottak vicces párbeszédeket folytatnak egymással fennhangon a kedvenc hőseik és gazembereik bőrébe bújva. Néhány fanatikus szerint az üzlet berendezése és kialakítása olyan magával ragadó, amiért a világ minden kincséért sem mennének máshová vásárolni, hiszen az alagsorban csak japán (Mangák) és egyéb független komikus novellák kaptak helyet. Egy magára valamit is adó képregényeket árusító üzlet kínálatából azonban nem hiányozhatnak a Marvel képregények kiemelkedő darabjai sem, természetesen ezek itt is megtalálhatóak.

 És ha már Marvel, akkor mindenképpen be kell számolnunk néhány izgalmas újjításról, amelyek a londoni Gosh Comics földszinti válogatott heti kiadásai között egészen biztosan fellelhetőek lesznek októbertől! A Marvel Comics ugyanis a héten több változtatásról tett bejelentést a nagyérdemű számára, melyek kedvenc képregényhőseink életét is gyökeresen megváltoztatják. Az új Amerika Kapitány képregényekben Sam Wilson, a Sólyom lesz a szabadság őrzője, így cserélte afro-amerikaira a korábbi karaktert a gyártó. De a változás szelei a kalapácsos isten, Thor személyét sem kerülték el, ugyanis a hírek szerint a folytatásban istennő lesz azgardi istenünkből, és a rajzos komikák szerkesztője, Tom Brevoort szerint a meglepő fordulatoknak itt még nincs vége.

 Apropó, meglepő fordulat: pókember szerepe a közeljövőben az épületeken mászás mellett kiegészül az ablakmosással... na persze nem a képregények hasábjain, vagy a filmek képkockáin, sokkal inkább a valóságban! A londoni Evelina gyermekkórház ablakait tisztogató alpinisták ugyanis előszeretettel bújnak pókemberes ruhába, ezzel szerezve néhány felejthetetlen percet a lábadozó lurkóknak, s így hozzájárulva a mielőbbi gyógyulásukhoz.

Aki tehát képregényre vágyik, meg persze egy felejthetetlen londoni élményre, annak bátran ajánljuk a British Museum megtekintése után a Gosh Comicsot! Az aktualitásokról érdemes a honlapon érdeklődni előre!

Riczik Petra