Friss hírek

Foci mindenhol

Foci mindenhol

2014. 06. 25.






 
Az idei, 2014-es évben a foci Vb (június 12 - július 13) egy Brazília-Horvátország mérkőzéssel startolt, amit a Vb-nek is otthont adó Brazília nyert 3-1-re. London utcáit hangyabolyként hemzsegő embertömegek özönlötték el, s a pubok roskadásig teltek azokkal a sportfanokkal, akik nem otthonról szerették volna a meccseket megnézni, hanem egy sör, és pár barát társaságában.

 Az angol labdarúgó-válogatott idén Costa Rica, Uruguay és Olaszország társaságában együtt került a D csoportba, azonban a drukkerek hiába találták esélyesnek a továbbjutásra saját csapatukat, első mérkőzésükön kikaptak 2-1-re. Costa Rica és Anglia június 24-én Belo Horizonte stadionjában csaptak össze. A meccs végeredménye 0-0 lett, aminek következtében, így kedden kiderült, hogy az angol csapat nem jutott be a nyolcaddöntőbe, s a válogatott kiesett a szurkolók nagy bánatára, s nem kis megrökönyödésükre. Pedig az angol edző tehetsége mellett vérfrissítést is hozott a csapatba, ugyanis csak egy-két rutinosabb játékost hívott be a régiek közül, a többieket újoncokra cserélte.

 Nemcsak a helyszínen lévő szurkolókat érte sokként ez a kiesés, hanem a londoni utcákon hömpölygő tömeget is, ugyanis erre 1958 óta nem volt példa -így talán érthető is a megrökönyödésük. Arról nem is beszélve, mekkora bevétel kiesést eredményez ez a gazdaságnak, ugyanis hiába halmoztak fel előre hatalmas sör- és egyéb italkészleteket, ezeknek csak a töredékére lesz szükségük.

 A meccseket azonban továbbra is élőben közvetítik óriás kivetítőkön London utcáin és különböző pubokban is (csakúgy, mint a Vb ideje alatt mindenhol), dacára, hogy a londoniak saját országuk csapatának már nem szoríthatnak,  azért még mindig vannak csapatok, amik sokaknak a kedvencei!

 Anglia először és eddig utoljára 1966-ban nyerte meg a FIFA Vb-t. Az idei Vb ugyan már nem hozhat nekik pontot, de azért a szurkolóknak továbbra is ajánljuk, hogy a barátokkal válasszanak ki nyugodtan egy hangulatos pubot, mert ha másért nem, a társaság és a hangulat kedvéért mindenképp megéri a közös szurkolás, hisz együtt minden jobb!

 Addig is a Google kedveskedik nekünk mindennap egy kis vicces kedvcsinálóval, amiken egytől-egyig a tavalyi mérkőzés sikeres “jósai” találgatják az eredményeket.

Riczik Petra