Friss hírek

​Emirates Cup, 2014

​Emirates Cup, 2014

2014. 07. 30.
  






Az idei év rengeteg különlegességgel kedveskedik nekünk! Például a most, ezen a héten elkezdődő augusztus 5 péntekből, 5 szombatból és 5 vasárnapból fog állni, ami 823 évente csupán egyszer fordul elő! Szerencsére egy “péntektizenharmadika” sem lesz. Itt hozzuk nektek a legfrissebb és legütősebb programlehetőségeket a hétvégékre, hogy minél jobban szórakozhassatok!

  A most következő hónapindító szombat-vasárnapra mi sem lehetne jobb ötlet, mint az Emirates kupáért folytatott harc, amit idén is London városában, az Emirates Stadion (Hornsey Rd, London N7 7AJ) falai közt rendeznek meg. A kupáért folytatott harcokat pedig ki más is rendezné, mint az Arsenal, akinek nemzetközi sikerei közt szerepel, hogy 13-szor megkapta a Bajnokcsapat címet, 11 alkalommal volt Kupagyőztes, míg  a Szuperkupát 12-szer vihette haza, a Ligakupa pedig már kétszer is ékesítette a vitrinjeiket.

  Az Emirates Cup elnevezésű verseny először 2007-ben került Londonban megrendezésre, s azóta is töretlen sikerrel büszkélkedhet, ugyanis teli (60 ezer férőhelyes) kilátókkal folynak a meccsek. Ilyenkor, a “fociidény” alatt“ az Emirates Kupa körülbelül olyan nevezetességnek számít Londonban, mint a Buckingham Palota, s az előtte zajló őrségváltás. A trófeát a legtöbb pontot gyűjtő klub szerzi meg. “A győzelemért 3, a döntetlenért 1 pont jár, emellett még a rúgott gólok száma is nagy jelentőségű, hiszen minden gól +1 pontot ér.”

  A tornán az angolok profijai, az Arsenal, a portugál SL Benfica, a spanyol Valencia CF, valamint az AS Monaco FC, Monaco labdarúgócsapata versenyez egymással. Minden csapat két mérkőzést játszik a két napos versenysorozat alatt.

 Augusztus 2-án, vagyis szombaton 14:00-kor Valencia és Monaco csap össze, míg 16:20-kor az  Arsenal játékosai küzdenek meg Benfica ellen. A vasárnapi mérkőzések a következőképp alakulnak: 14:00    Benfica v Valencia, végül pedig 16:20-kor ismét az Arsenal játszik, ezúttal Monaco ellen.

 A jegyeket érdemes már előre megváltani a jegyirodáknál, vagy online, ugyanis hamar elkelnek! Egy jeggyel az aznapi mindkét mérkőzés megnézhető! Az opciók pedig a következők: kapuk közötti, mögötti, vagy Club level belépőjegy.

Jó szórakozást a focikedvelőknek!

Riczik Petra