Friss hírek

​Elvis a decemberi Londonba jön!

​Elvis a decemberi Londonba jön!

2014. 11. 19.





 

Elvis nevét kicsik és nagyok egyaránt ismerik, így természetesen az Irány London legfrissebb londoni ajánlata sem más, mint a Rock királyának kiállítása! A londoni O2 Arénában még csak most vasárnap zárultak le az ATP-vb teniszmérkőzései, ahol a britek játékosa, Andy Murray végül a 6. helyen zárt, a szerb Novak Djokovic pedig első helyét megőrizve továbbra is a lista elején foglal helyet. (Magyarország színeiben a legjobban teljesítő, és mindössze 22 éves Fucsovics Márton jelenleg a 137. az ATP listáján).

Azonban az O2 nem tétlenkedik, máris folynak az előkészületek egy nagy kiállítás megrendezésére, mely nem mindennapi módon a Rock koronázatlan királyának, Elvis Presleynek állít majd emléket. Elvis-fanok figyelem, a király Londonba “érkezik”! A megnyitó 2014. december 12-én, pontosan 10:00-kor kezdődik, jegyeket a kiállításra azonban már most lehet vásárolni az aréna honlapján. A tárlatról tudni lehet, hogy minden idők legnagyobb, és legsokszínűbbeurópai Elvis-kiállítása lesz, ugyanis rengeteg eddig még nem látott relikvia kerül a vitrinekbe, melyet valahol, valamikor a király meglátott, megfogott, esetleg még használt is. Így a tárlat becses darabjai közé kerül többek közt az énekes pénztárcája, melyben egyetlen lánya, Lisa Marie Presley fotója található közös családi képekkel. Lisa Marie egyébként maga is énekes, dalszerző, emellett pedig 4 gyerek büszke anyukája! A fellépőruhák és kiegészítők mellett pedig helyet kap limitált ideig az a rózsaszín cadillac is, mely álmai autója volt állítólag...

A kilenc hónapon keresztül tartó kiállítás több mint 300 tárgyat mutat be, lesznek darabok például közvetlenül a Presley család féltve őrzött Graceland Levéltárából is.

A sztárról egyébként egy éve jelent meg egy érdekes képeskönyv, Shades of Elvis címmel, melyet a fotós Christiopher Ameruoso és társszerzője, Elvis egykori felesége Priscilla Presley készített közösen. A fekete-fehér fotózásokon egyébként 75 sztár bújhatott bele a Rock királyának kedvenc napszemüvegébe, köztük például Pamela Anderson, Cher, Snoop Dogg, Adam Lambert, Johnny Depp, Celine Dion, Ozzy Osbourne, Billy Ray Cyrus, vagy Elton John.

Végül egy kis ízelítő a kiállításról:



Riczik Petra