Friss hírek

​Egyenesen Londonból!

​Egyenesen Londonból!

2014. 12. 22.





 
A legfrissebb hírek egyenesen Londonból érkeznek! Kevés olyan alkotás van -akár film, akár irodalom, akár képzőművészet, amire egyértelműen azt tudjuk mondani, ez bizony az utolsó cseppjéig brit! Figyelem, Harry Potter rajongók, ezúttal Nektek szól az Irány London most következő híre!

Köztudott tény, hogy miután a varázslótanonc könyvsorozata 7. darabjával befejeződött, és az utolsó kötetet ketté bontva a filmek is elkészültek, egy 16 évig tartó korszak zárult le. Az azonban már kevéssé ismert történet, hogy a filmek mindegyikénél külön kikötése volt J. K. Rowling írónőnek, hogy csak brit származású színészek játszhatnak, és a filmek forgatási helyszíneinek is Anglia területeire kell korlátozódnia. Így hát a varázslatos világ elejétől végéig brit földön maradt az alkotás ideje alatt, mind a könyvíráskor, mind a film vászonra vitelekor.

Mivel maga a történet sosem lett lezárva, hisz az utolsó mondat a levegőben lógva maradt lezáratlanul, sokak várták a folytatást. Azonban eddig az évig, 2014-ig mind J. K. Rowling, mind a kiadója szilárdan állították, ez sosem fog megtörténni. Mint arról már beszámoltunk Nektek korábban, november 1-ére időzítve azonban kikerült egy vadonatúj novella, melyből a Warner Bros. Studio jövőre dobja ki a filmes adaptációt.Aki olvasta a halloweeni történetet, tudja, hogy a címszereplők bizony nem kaptak szerepet a rövid, 1700 szavas írásban. Azonban az akkori zúgolódásoknak engedve Rowling bejelentette egy rövid videóban, hogy december 12-től, vagyis mától, újabb 11 rövid novella várható a Pottermore oldalon, melyeket ő ír, a megjelenés napi leosztásban egészen 2014.12.23-ig lesz.



Riczik Petra