Friss hírek

Divat Londonban

Divat Londonban

2014. 09. 10.





 

  Ahogy azt már megszokhattuk, a Lidl Magyarország hétről hétre prezentálja vásárlóinak az aktuális divatot. Múltheti akciójuk keretén belül vasárnaptól nem mást, mint Londont repítette a polcaira, nagyon kreatív, London Lovers fantázianévvel. Így hát természetesen mivel mással is foglalkozhatnánk, mint a divattal?!

  Korábban, 2011-ben több híresebb lap jelentetett meg cikket hazánkon innen és túl, hogy a “Divat fővárosai” lista 3. helyéről a szigetország fővárosa, London az első helyre ugrott (megelőzve többek közt Párizst, és New Yorkot is). Így hát a londoniak büszkén vették tudomásul, hogy nem csak az ő városukban található a legpontosabb óra (Big Ben), a világ legmagasabb óriáskereke (London Eye), a legelső hüllőháza (London Zoo), valamint a világ legöregebb metróhálózata, de 2011 óta hivatalosan ők az elsők a divat terén is. Egyébként a változást szakértők többek közt Kate Middleton-nak nyilvánítják, vagy ahogy házassága óta mindenki szólítja, Katalin hercegnőnek.

  Ha össze kellene foglalnunk a londoni divatot, leginkább úgy tudnánk felvázolni, hogy itt bizony minden megtalálható, a szolidtól a szélsőségesig, nincs olyan, ami túl kirívó lenne.  A kényelmestől a praktikuson át azonban tucatjával lelhetők fel a legelső divatot képviselő neves márkák is. Sokan azt mondják, hogy egy átlagos londoni nem törődik különösképpen az öltözködésével, a színharmóniákkal, azzal, mit mihez párosítson, mert ők egyetlen városban élnek annyian, mint mi egy egész országban (10 millió). Ez a “nemtörődömség” áthatja a mentalitásukat, és azzal, hogy nem görcsölnek rá a ruhadarabok kiválasztására, bizony nagyon kreatív, és dögös összeállítások születnek! Saját tapasztalatként azt tudnám felhozni ellenérvként, hogy számtalanszor láttam nőket akár a metrón is sminkelni, s mint tudjuk, egy folyamatnál sosem a mikéntek és hogyanok a legfontosabbak, hanem a végeredmény, és bizony fergeteges dolgokat láttam!

  A városban a statisztikák szerint több, mint 30 ezer üzlet található, ami kifejezetten a ruhákra szakosodott, és körülbelül ennek másfélszerese, ami a kiegészítőkre (ebben a cipők nincsenek benne). Ezek közül mintegy 300 található az Oxford Streeten, a főváros legnagyobb bevásárló utcájában, ahol mondhatom, maga a mennyei manna a shoppingolás. Nevesebb üzletek itt: Mark&Spencer, John Lewis, de akár említhetjük a TopShopot, vagy a Primarkot. Ha azonban még nevesebb márkák iránt vágyódnánk, mint például az Armani vagy a Burberry, akkor amellett, hogy Irány London, bátran mondhatjuk, Irány a Regent Street! Az irodalom és az antik cuccok szerelmesei találni sem tudnának jobb helyet, mint a Charing Cross Road, amely nem másról, mint az antikváriumairól, s azok megszámlálhatatlanságáról is szerezte hírnevét. Műgyűjtők figyelem, ide mindenkinek egyszer el kell látogatnia! Végül pedig a csemegeboltok fellegvárába is elkalauzolunk mindenkit, ki sorainkat olvassa, ugyanis végső megállónk a Marylebone High Street, hisz kinek ne esne jól pár ínyencség a szakadatlan tempóban folytatott shoppingtúra után?

  Végezetül annyi maradt hátra, hogy minden kedves olvasónknak kellemes vásárolgatást kívánjunk, hisz az iskola megkezdése után a legjobb nyárfelejtő egy ilyen kellemes időtöltés! Ne feledjétek, Let’s do it, go shopping!

Riczik Petra