Friss hírek

​Brit Nagydíj

​Brit Nagydíj

2014. 07. 02.


 



 A száguldó cirkusz szerelmeseinek figyelem! Egy korábbi cikkünkben már szó volt az F1 pörgős világáról, bár ott nem a közelgő Brit Nagydíjról írtunk, hanem arról, hogy a Santander a Brit Nagydíj helyszínét egy kis változtatással London utcáira szeretné költöztetni. Erről bővebben elolvashatják a cikkünket, most azonban központi témánk a július 4-én, pénteken startoló Brit Nagydíj, mely 3 napon át szórakoztatja majd a londoni közönséget.

  A rajongók a londoni stadionban (International Quarter Queen Elizabeth Olympic Park London E20 2ST) élhetik át a már - már fénysebességgel száguldozó versenyautók keltette izgalmakat, melyekre a nézők reggel 10:00-től elfoglalhatják a kilátókon a helyüket.  A szimpla jegyek £10/fő áron vásárolhatók.

  A száguldó verseny egyébként óriási kivetítőkön is látható lesz, hasonlóan a Foci Vb meccseihez, amiket szintén élőben követhet minden érdeklődő London utcáin, valamint pubjaiban. Évente csak egyszer kerül sor minden városban a futamra, így nem érdemes egy újabb évet várni a kilátogatására, hisz aki részt vesz az eseményen, nem csupán az egymást előzgető autókat csodálhatja meg, valamint a csikorgó és füstülő gumikat nézheti, amint nyaktörő mutatványokat mutatnak be a pályán, hanem kipróbálhatják az F1 szimulátorokat. Az arra vágyók pedig még a gokart világába is belekóstolhatnak, valamint ha szerencsések, akkor még kedvencüket is elcsíphetik egy autogrammra, mert ők garantáltan ott lesznek!   A tavalyi londoni futamot Rosberg nyerte az első helyen, Webber a második, Alonso pedig a harmadik helyig száguldott. Hamilton (a futam idején 3 másik versenyzővel együtt) defektet kapott, Vettel autója műszaki meghibásodás miatt pedig feladta a versenyt.    Jelenleg Rosberg vezeti a ranglistát, mögötte Hamilton, a dobogó utolsó fokán pedig Ricciardo áll. Alonso és Vettel pedig egyetlen hajszállal csúsztak le a dobogó legalsó fokáról, ki tudja, talán épp most, a Brit Nagydíjon fordul majd a kocka!

Forrás

Riczik Petra