Friss hírek

​Brexit van, rettegjünk? ÁÁ, dehogy!

​Brexit van, rettegjünk? ÁÁ, dehogy!

2017. 07. 31.







Sokszor hallani mostanság a jótékony médiának köszönhetően, hogy bezárták Anglia kapuit, megszűnt a munkavállalás lehetősége, többet nem lehet nekivágni, megvalósítani azt a bizonyos nagybetűs álmot. Most azonban az Irány Londontól hiteles infókat kapva pontról - pontra tájékozódhattok, mi is a nagybetűs igazság. Hogy megtörjük a hagyományos formát, kérdésekbe öntöttük Nektek - természetesen a leggyakrabban ismételteket hozva, ami a legtöbbször elhangzik “Brexit-Fronton”.


A válasz komplexebb, mint a többi, de hát elég időnk van kimatekolni, így neki is vágunk. Nos, első pontban, tisztázzuk, a britek valóban megszavazták ides-tova egy egész évvel ezelőtt, hogy inkább kívül tágasabb nekik, mint az Unió berkein belül, azonban azt kijelenteni, hogy ezzel kiléptek volna, bárgyú dolog lenne. A kilépési folyamat egy közel két éves tárgyalást foglal majd magában, nemrégiben neki is állt peregni a homokóra, ez azonban még koránt sem jelenti azt, hogy valóban eljutnak a kilépésig. Ha sikerül megállapodniuk és az mind a két félt ugyanannyira kielégíti, még az is előfordulhat, hogy maradnak. Na igen. A jövő zenéje.

Lezuhant a Font? Elszegényedtek az angliai magyarok?

Egyesek még azzal is jótékonyan kiegészítették, hogy “mi/én megmondtam, ne menj Angliába”. Össznépi reakciónk erre: valóban, ha most indít bárki utalást haza, akkor több Fontot kell feladni, mint mondjuk egy évvel ezelőtt és igen, minimálisan érezhető a drágulás a mindennapokban (élelmiszerek árain, néhol még a szoba/lakás/házbérlésnél is), na de mutasson valaki odahaza ennek ellentétes példát! Jó duma, hogy a Brexitre van kenve minden drágulás, azonban azzal nem nagyon számolnak már, hogy ettől függetlenül is csurognak felfelé az árak mindenhol, határon innen és határon túl is egyaránt, infláció ide vagy oda.

Bezárt Anglia kapuja, már nem lehet munkát vállalni?

Aha, nem. Valóban megindult a kilépési folyamat, az azonban, hogy ezzel egyidejűleg offolták volna a külföldi munkavállalást, nos, nem igazán fedi a valóságot. Kedves Londonba vágyó! Ha indulni akarsz Londonba, gyere, ne habozz, egyetlen hullám sem akadályoz a Temzén! Aki menni akar, az menjen!