Friss hírek

Borzongás a köbön!

Borzongás a köbön!

2014. 11. 24.






Ha egy kis történelemre vágysz így karácsony derekán, háborúra, tűzre, gyilkosságra -ezek mindegyikét látta a London Bridge, s egy rendhagyó túra keretein belül bizony Te is a részesevé válhatsz a sötétségben!  

A brit történelem szerint Kr. u. 60/61 körül a kelta icenus törzs királynőjével, Boudicca-val az élen a Római Birodalom ellen vonult, majd porig égette az akkor mindössze 20 esztendős Londiniumot (ez ma London). Azonban a kelta törzs katonái hiába futamították meg Nero császár seregét, a vereség nem váratott sokáig magára. Az elesett királynőt, Boudicát (kinek pontosan máig nem lehet tudni sem veresége helyszínét, sem azt, hogy hova temették) egyes legendák szerint a mai Kings Cross pályaudvar egyik peronja alatt helyezték végső nyugovóra. A harcok azonban beleégtek a britek történelmébe, így ha szeretnéd megtudni, mi mikor hol és hogyan is zajlott valójában, bátran menj a The London Bridge Experience állomásaira, ugyanis a szervezők garantálják a felhőtlen szórakozást! Maga a túra 6 nyelven elérhető: angol, spanyol, francia, lengyel, német valamint olasz nyelvű audio-guide közül lehet választani!

Válj Te is a részévé egy londoni hátborzongató történetnek, és utazz vissza az időben egy olyan korba, ahol a kalandok során sötét titkokat fedhetsz fel, miközben a világ legismertebb és legtöbbet kísértett hídja alatt feküdhetsz. A nevetés, sikoly és a jókedv garantált végig a 2000 éves borzalmasan izgalmas történeten át! Mit kínál a London Bridge Experience? Láthatod, hallhatod, érezheted a zamatát és az illatát, hogy milyen volt a London Bridge az idők folyamán, mindezt egy szórakoztató kaland keretein belül, ahol a pulzus garantáltan nem marad meg a nyugalmi állapotban! Tapasztald meg Londonban a régi korok történéseit első kézből, cseppenj a rómaiak és egy kelta törzs közti ellentétek és karóba húzott fejek kellős közepébe, vagy a furcsa zsebtolvajok világába (vagy ha úgy hozza a sors, akár mindkettőbe), de vigyázz, veszély leselkedik Rád minden sarokból! A a sűrű ködben dacolva a veszélyes környezettel kell továbbhaladnod, az út átvezet az egykori (1012-es) a rozoga fahídon, egyenesen Gate House felé, ahol William Wallace, a skótok egykori vezérének történetét láthatod (napjainkban egyre több történész állítja szenttül, hogy William Wallace csupán “véletlenül” lett a skótok vezére)! Az érdekes túra vége felé közeledve a Thomas Becket kápolnában az igazi és hamisíthatatlan középkori életet tapasztalhatod meg első kézből, mikor a nagy londoni tűzvész söpört végig a városon. Az egészet talán az nehezíti meg leginkább, hogy éjszakai korom feketeség lepi be a kiállítás egészét, ezzel téve az ijesztőt még ijesztőbbé!

A világ leghíresebb és leginkább kísértetjárta hídja, a London Bridge garantált szórakozás kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt!

Riczik Petra