Friss hírek

Barátságkarkötő a csuklóra!

Barátságkarkötő a csuklóra!

2014. 08. 05.

 




 Ma már nehezen tudják elképzelni a kislányok az életüket a gumikból font karkötőik nélkül, ami meghódította London után az egész világot, s ma már olyan divatja van, mint a 2000-es évek elején a hőre színváltó ékszereknek!

 Egy malajziai mérnök, Cheng Choon Ng alig egy évvel ezelőtt megalkotta a Rainbow Loom elnevezésű játékát, mely azóta rengeteg kislány karácsonyi ajándékait gazdagította, s egyre többen kérik születésnapjukra is. Márpedig tudjuk, a gyerekek mindig az épp aktuális “legeslegnagyobb vágyaikat” írják azokra a bizonyos kívánságlistákra.

 Dacára a mai népszerűségének, kezdetben a feltalálójának mégis sok nehézséggel kellett megküzdenie, ugyanis a nagy játékgyártó cégek sorra utasították el az ötletét. Mondhatni, az áttörés akkor következett be, mikor Katalin hercegnő visszatért Londonba egy új-zélandi jótékonysági útja után. Mondani sem kell, mennyire “fellendítette az üzletet” a brit hercegnő, aki divatérzékéről messzemenően híres! A karkötőjét egyébként egy helyi kislány ajándékozta neki, ezért viselte brit földön is büszkén.

 A legmeglepőbb dolog pedig, hogy egyre több rajongó küld ilyen kis “meglepetést” kedvenceinek, így jutott hozzá a brit királyi család több tagjai is a különleges kiegészítőkhöz. Katalin mellett Camilla, Vilmos valamint Harry is viseli, és egyes források szerint még a kis hercegnek, Györgynek is küldtek már az alattvalók. De már láthattuk a 2013 márciusában beiktatott Ferenc pápa karján is, miközben híveinek integetett.

 A karkötők egy továbbfejlesztett változata, hogy már nem csak ékszereket (gyűrű, karkötő, fülbevaló, nyaklánc) készítenek belőle, hanem apró mesefigurákat is. Így készültek el többek közt a Törpikék vagy Super Mario is.

 A gumiból készült különlegességek egyébként nemcsak segítik a koncentrálóképesség fejlődését, hanem a figyelmet is egy helyre összpontosítják, fejlesztik a kreativitást és kézügyességet! Ráadásul sokkal olcsóbbak kijön, mintha egy méregdrága fejlesztő játékot vennénk gyermekünknek!

Riczik Petra