Friss hírek

“Bab Úr a Rekeszizmok Réme”

“Bab Úr a Rekeszizmok Réme”

2014. 08. 11.
 





 Kevés olyan ember él a földön, aki elmondhatja magáról, hogy több egymás után felnövő generáció ugyanolyan jóízűen tud szórakozni a poénjain, grimaszain. Ha jobban belegondolok, gyerekkoromból nekem is csupán 3 név ugrik be. A Mario Girotti és Carlo Pedersoli pofonosztó páros, vagy ismertebb nevükön Terence Hill - Bud Spencer. Az ő filmes történetük még az 50’ évek elején indult be, és azóta bizony az a bizonyos 3 generáció úgy nőtt fel “rajtuk”, hogy egyetlen olyan filmjük sem maradt, amit egyszer legalább ne láttunk volna… de még nem elégszer. A páros tagjai túl vannak már a 70. éven, azonban még mindketten aktívan forgatnak!

 Ha pedig angol humorról, és felhőtlen szórakozásról van szó, akkor a briteknek sem kell a szomszédba menniük, ugyanis Rowan Sebastian alias Rowan Atkinson bizony ízig-vérig brit! Bab Úr ugyan játszott más filmekben is, azonban ennek ellenére neve mégis Mr. Bean szerepével forrt össze, akit a 90’ évek óta töretlen sikerrel alakít.

 Az eredetileg Oxfordban diplomázott villamosmérnök hamar rájött, az ő igazi életpályája ott van, ahol a közönsége! Így került a színpadra a Richard Curtis által megálmodott darabban még a 1979 előtt. -Az Emmy és kétszeres BAFTA díjas rendező, producer és forgatókönyvíró végül 9 filmet forgatott együtt.

 Ugyan manapság boldog, békés életet él feleségével, és gyermekeivel, való életében pedig amellett, hogy a hűség mintaszobra, hobbiként teniszezik és gokartozik. Egyre kevesebb az új filmje, viszont sziporkái a képernyő helyett a Car Magazin hasábjain tűnnek fel. Ő maga pedig közkedvelt modellje a sztárokról készült portréknak -akarva, akaratlanul. Legújabb kedvencünk a Vince Low grafikus által megálmodott 9 részes “Face” sorozat, melyben bizony Bab Úr is helyt kapott az olyan sztárok mellett, mint a szelíd arcú DiCaprio, vagy épp puszit dobó Will Smith. A művész képei senkit se tévesszenek meg, ez nem egy szakállas Mona Lisa, mint amit Mr. Bean festett, sem firkálmányok, amit az ötévesek készítenek… Ez az igazi nagybetűs MŰVÉSZET!

Riczik Petra