Friss hírek

ATP-vb a londoni arénában!

ATP-vb a londoni arénában!

2014. 11. 12.







A világ tenniszrajongóinak szeme ezúttal Anglia fővárosára, a Temze-parti Londonra szegeződik, azon belül is az O2 Arénára, ahol vasárnap óta már javában zajlik a férfi tenisz-világbajnokság, másnéven az ATP-vb (Association of Tennis Professionals). Londoniak figyelem, már csak pár napotok van kilátogatni a tornára, ugyanis vasárnap befejeződik a londoni forduló! Mielőtt a jelenlegi állásra vetnénk pár pillantást, nézzük meg egy kicsit alaposabban az ATP történetét!

Maga az ATP még a hetvenes évek elején (egészen pontosan 1972-ben) alakult meg, nem más céllal, mint a férfi teniszezők érdekeinek képviseletére - a női teniszezők sem maradhattak ám ki a sorból, nekik a WTA nyújt védelmet. Az ATP történetéhez hozzátartozik még, hogy a 90-es évek óta hivatalosan is az év férfi tenisztornáinak szervezője, magába foglalja a Grand Slam-et, az ATP Masters 1000-es, az ATP 500-as és az ATP 250-es tornákat, a Challenger tornákat, valamint a Futures mérkőzéseit.

Az ATP ranglistán (mely eltérően például a focitól, nem csupán az adott év eredményei alapján kerülnek rangsorolásra, hanem mindig a játékosok utolsó 52 hétben nyújtott teljesítményei alapján) a 2014. július 7-ei adatok szerint a szerb Novak Đoković a listavezető, őt követi szorosan a svájci Roger Federer, majd a dobogó utolsó fokán a spanyol Rafael Nadal áll. Nagy-Britannia színeiben Andrew „Andy” Murray játszik, a 2012-es londoni Olimpia győztese egyes játékban (vegyespárosban is ezüstöt ér a fiú) a júliusi listán még a 10. helyen állt, jelenleg azonban a 6.-on foglal helyet, és csak egy vörös hajszál választja el a feljebbjutástól. a jelenleg 27 éves tenniszcsillag 2005-ben vált profivá. Büszkén olvastuk a Nemzeti Sport tegnap késő esti beszámolóját, miszerint “A londoni férfi tenisz-világbajnokság B-csoportjának második fordulójában a brit Andy Murray két szettben legyőzte a kanadai Milos Raonicot, így életben maradtak továbbjutási esélyei.” A második fordulóban a kanadai Roanic volt az ellenfele, akinek elegendő lett volna egyetlen győztes szett is a biztos döntőbe jutáshoz, azonban a britek csillaga kitartott, és az állás végül a következőképpen alakult: Andy Murray (brit, 5.)–Milos Raonic (kanadai, 8.) 6:3, 7:5.

A  november 7-én kezdődött játékokat pedig mivel mással is ünnepelhették volna a játékosok, mint egy közös szelfivel, melyet Tomas Berdych lőtt.

Egy kis visszatekintés a 2012-es londoni olimpiára:



Riczik Petra