Friss hírek

Áprilisi fejlemények a küszöbön

Áprilisi fejlemények a küszöbön

2018. 02. 07.

Nemsokára itt az április, ami idén nem csak azért fontos, mert ismét változnak a minimálbérek idekint, hanem azért is, mert idén tartják meg a hazai választásokat. Cikkünkből kiderül, mennyi is az annyi, ami április elsejétől jár minden ledolgozott óráért idekint, és hogyan vehettek részt a hazai szavazáson.

Az első témával kezdve: vagyis a minimálbérekkel: annak rendje és módja szerint ismét bolondok napja (április 1) lesz a választóvonal, innentől változnak az órabérek, felfelé. A hivatalos számok alapján - melyet ITT Ti magatok is megnézhettek, a következőként alakulnak a bérek:
  25 és felette 21 - 24 18 - 20 18 alatt
2017. áprilisától £7.50 £7.05 £5.60 £4.05
2018. áprilisától £7.83 £7.38 £5.90 £4.20

Ami pedig a hazai szavazáson való részvételt illeti: elsőként a nagy dátum odahaza nem bolondok napjára esik, hanem április 8-ra, így mindazoknak, akik úgy érzik, ugyan elköltöztek hazulról, de mégis részt kívánnak venni a hazai politikai élet alakulásában, lehetőségük lesz érvényes szavazatot leadni 06:00 és 18:00 között 2 különböző helyszínen: Londonban, Manchesterben, valamint ha minden a terv szerint alakul, Edinburgh is felkerül a listára harmadikként, a honlapon azonban még csak London és Manchester szerepel. Ahhoz, hogy részt vehessetek a vélemény eme kinyilvánításán, előzetes regisztrációra van szükség ITT. A menet pedig hála a Nemzeti választó irodának, magyarországi lakcímmel és anélkül, valamint érvényes ügyfélkapuval, és ügyfélkapu hiányával is véghezvihető, csak a megfelelő gombokra kell kattintani, ahol részletes tájékoztatást találtok.