Friss hírek

A dizájn idén is Londonba érkezik!

A dizájn idén is Londonba érkezik!

2014. 09. 12.







Miután London az első számú város 2011 óta, már ami a divatot és turisztikai célvárost illeti, magától értetődik, hogy a dizájn fesztiválok ideje alatt kifejtjük, mikor és hol érdemes megjelenni.
Ezen a héten szombaton, azaz szeptember 13-án kezdődik a London Design Festival. Ezt a fesztivált évente rendezik meg, idén már 11. alkalommal, a belépés pedig minden esetben ingyenes volt/lesz.
Szeptember 18-21 közt több száz kiállító munkáit tekinthetik meg azok, akik a Sorting Office 4 emeletének valamelyikére kilátogatnak. Itt mindenki választ kaphat arra, ki mit hol hogyan és miért rendezzen el/át, nem beszélve az itt nyíló pop-up üzletekről, ami előre láthatóan egy teljes emeletet elborít!

A Focus/14 szintén 3 napon át tart majd nyitva, és szeptember 21-én startol a Design Centre Chelsea Harbour épületében. Amit itt tudni kell, hogy a 99 bemutatóteremben közel 500 nemzetközi tervező mutatja be munkáit, mely a bútoroktól kezdve a világításon át a dekorig minden lakáskiegészítőt felölel.

A tavalyi attrakción közel 300 különböző eseménnyel várták az érdeklődőket, és a főhelyszínek közt nem más, mint a londoni Albert Múzeum is szerepelt. Természetesen a múzeum idén is a Design Festival részese lesz! Jelenlegi kedvenc kiállításunk a múzeumban egyébként “Az esküvői ruhák 1775-2014 közt” című tárlat, megtekintése minden (leendő) arának ajánlott!

Akik lakásdekoráláson, átrendezésen törik a fejüket, de nincs ötletük, hogyan és mit csináljanak a szabad felületekkel, azoknak egyenesen kihagyhatatlan, sőt ennél a jelzőnél is továbbmegyünk, kötelező ellátogatniuk a London Design Festivalra! Ugyanis itt első kézből kaphatnak információkat arról, mik a legújabb stílusok, valamint épp melyik trendeknek hódolnak be a világon milliók, ha berendezésről, színekről és bútorokról van szó.

Természetesen dizájnerek Magyarországon is szép számmal élnek, közülük mégis a Hello Wood a kedvencünk. Nevükhöz olyan installációk tartoznak, mint például a 2012-es Sziget óta minden évben kiállított tojások (Kijev után a Sziget jelképévé is tojások váltak!), vagy a Hősök terén összeszerelt hatalmas, fából készült Budapest felirat, mellyel turisták ezrei szelfiztek. Leghíresebb munkájuk -saját elmondásuk szerint- azonban mégis az a karácsonyfa, amit 2013-ban a MüPa épülete előtt állítottak fel. Érdekessége a karácsonyfájuknak, hogy a fa “ágait” egytől-egyig szánkók helyettesítették, amiket a szétbontás után oda is ajándékoztak a gyerekeknek. A Hello Wood egy építész és design stúdió, aminek a nemzetközi alkotótáboraiban több mint 30 ország egyetemistái vesznek részt.

Egy szóval visszatérve eredeti témánkra, s kedvenc szigetországi városunkba, ha dekoráció, akkor Irány London, Irány a Design Fesztivál!

Riczik Petra