Friss hírek

​$2-ból megélni naponta?

​$2-ból megélni naponta?

2014. 08. 08.
 






Most következő cikkünkben egy komolyabb, mélyebb téma határait fogjuk súrolni. Nem a csillogás világába kalauzoljuk el kedves olvasóinkat, vagy egy kitalált varázsvilágba Londonba, hanem az élet azon területére, ahol az emberek mély szegénységben élnek szerte a világon.

 Napjainkban egyre több és több olyan szervezet jön létre, ami ezzel a bonyolult, és igen összetett témával, a szegénységgel foglalkozik. Mind közül azonban engem a Live Below the Line (Élj a létminimum alatt) elnevezésű alapítvány ragadott meg leginkább. Az ő céljuk nem az, hogy adakozásra vegyék rá az embereket különböző promofilmekkel, reklámokkal, amiket a nehéz sorsú emberekről forgatnak. Nem. Az ő céljuk az, hogy elsőkézből tapasztalhassa meg minden résztvevőjük, milyen abban a környezetben élni, ahol a pénztelenség az úr. Hangulatok, benyomások, és az ebben a szituációban mindenkiben akaratlanul is végigfutó gondolatok.

 De hogyan is valósulhat ez meg? Egyszerű. 2010 óta, mióta kezdeményezésükre megalakították a Live Below the Line alapítványt, minden év májusában 5 teljes napon keresztül a résztvevők összesen $7,5-ból (ez napi $1,5 - ez átszámítva nem egészen 1 Font) élnek, ebből az összegből kell fedezniük az egész napi étkezésüket. USA és Afrika mellett Nagy Britannia is csatlakozott a résztvevő országok közé, és Európa több részéről is érkeznek lelkes önkéntesek.

 Az akcióhoz olyan sztárok adták már a nevüket, mint Ben Affleck és családja, Sophia Bush, Josh Groban,  vagy a farkasember, Hugh Jackman, és felesége Deborra-Lee Furness. Tom Hiddleston pedig minden nap egy rövid összefoglalót küldött rajongóinak arról, mi is fér bele a napi $2-ba.

 A következő évi, 2015-ös megmozdulásra már most elkezdték toborozni az önkénteseket, akik az alábbi címen bővebb információt kaphatnak, valamint online jelentkezhetnek.

A jó ügy érdekében Hugh Jackman 2012-ben szólalt fel:



Riczik Petra